Ne žele više da su "prosjek": Mesina i zvanično

Četvorostruki osvajač Evrolige preuzeo je bogati Armani koji je uprkos ogromnom budžetu beležio (ispod)prosečne rezultate u ovom takmičenju u poslednjih nekoliko godina.

Ne žele više da su "prosjek": Mesina i zvanično Foto: MN Press

Zvanično je!

Italijanski košarkaški trener Etore Mesine vraća se u Evroligu, pošto će u naredne tri sezone biti trener i predsednik košarkaških operacija Milana, potvrdio je danas italijanski klub.

On će na klupi Milana zameniti Simonea Pjaniđanija, koji je sporazumno raskinuo ugovor s klubom nakon neuspeha u polufinalu italijanskog šampionata, kada ih je Dinamo Sasari, s mnogo manjim budžetom, dobio u svega tri utakmice.

Italijan se u Evropu vraća nakon pet godina provedenih u NBA ligi gde je bio pomoćnik Gregu Popoviću u San Antoniju.

/UZALUD ČEKAO ŠANSU U NBA LIGI, POSLE PET GODINA U EVROPI/

Etore Mesina je trenersku karijeru počeo u Virtusu iz Bolonje, sa kojim je osvojio dve titule u Evroligi, 1998. i 2001. godine. Još dva puta je podizao taj trofej, ali predvodeći CSKA Moskvu 2006. i 2008. godine.

Mesina je u karijeri još trenirao i Beneton i Real Madrid, u Los Anđeles Lejkersima je bio konsultant, a u dva navrata bio je i selektor Italije.

Videćemo da li će u narednom periodu, kao čovek koji potpuno upravlja svim strukturama u Milanu, uspeti da ovaj klub podigne iznad prosečnosti koji su prezentovali na međunarodnoj sceni gde su beležili neubedljive rezultate.

S obzirom na budžet kojim raspolažu, Armani je u Evroligi igrao ispod svakog nivoa i u poslednje tri sezone zauzimao je 12, 15. i 16. mesto u tom takmičenju.

U Armaniju igraju i srpski košarkaši Vladimir Micov (34) i Nemanja Nedović (27).

Sve vijesti