Ovo su vježbe koje podmlađuju!

Autor:

Ove vežbe bi trebalo raditi ako želite da delujete svežije i osećate se bolje!

Ovo su vježbe koje podmlađuju! Foto: Guliver/Getty Images/undrey

Stručnjaci otkrivaju režim vežbi koji pomaže da se revitalizujete, zategnete i izgledate mlađe.

Ove vežbe dobro utiču na mišiće, ali i kožu, zbog čega daju svežiji, zdraviji izgled.

Prilagodite ih svom režimu fitnesa, važno je samo da ispunite sledeće cikluse.

Da biste osvežili kožu, na vežbe uvek idite bez šminke, dobro očistite lice i umijte se hladnom vodom. Tako ćete očistiti pore, koje neće biti "zapušene", i znojenje tokom vežbanja neće toliko negativno uticati na kožu.

Osvežavanje - prvih 15 minuta radite lagane vežbe koje istežu leđa i noge. Ovo nije trenutak za jak kardio, dakle odaberite vežbe koje se rade sporije i daju mišićima priliku da se istegnu kako bi trebalo.

Zagrevanje - neka drugi ciklus vežbi bude posvećen zagrevanju centra tela. U pitanju su mišići stomaka i leđa, kao što su izdržaji koji su višestruko korisni. Ovakve vežbe smanjuju lučenje kortizola.

Tegovi, traka - treći ciklus vežbi radi se pod opterećenjem, na taj način krv će prostrujati kroz celo telo i doneti do svakog dela kože neophodni kiseonik za revitalizaciju. Predlažemo čučnjeve dok držite tegiće, ili vežbe po izboru uz traku za opterećenje.

HIIT - poslednji ciklus vežbi rezervisan je za kratke i "brzinske" vežbe bez opterećenja, koje će omogućiti telu i koži da se izbore sa upalnim procesima i smanjiti "okidače" za starenje kože. Pokušajte brze čučnjeve, skakanje iz mesta, iskorake koji se rade većom brzinom...

Posle vežbanja, važno je da odmah ponovo očistite kožu, koja će biti bolje prokrvljena i osvežena.

Kakav vi režim vežbanja pratite? Recite nam u komentarima!

Sve vijesti