Lavovski juriš na EP - motiv do neba

Autor:

Rukometaši Crne Gore u četvrtak protiv Farskih Ostrva i u nedjelju sa Ukrajinom igraju kjučne mečeve za odlazak na EP

0
A- A A+
rukomet-reprezentacija Foto: MONDO/Anto Baković

  Jun je uglavnom bio mjesec velikih čuda i radosti kada je u pitanju naš muški rukomet - ovog puta "lavovima" neće im biti potrebno čudo (već su ga napravili protiv Danske), sada je dovoljno da savladaju selekcije koje su daleko od klase svjetskog i olimpijskog šampiona - Farska Ostrva i Ukrajinu. I viza za Evropsko prvenstvo biće u njihovom džepu.

Protiv Farana Crna Gora igra u četvrtak u Farumu, a onda tri dana kasnije u Podgorici i protiv Ukrajine.

"Vjerujem da ćemo, kao i protiv Danske, ući motivisano, da ćemo i uz pomoć publike osvojiti četiri boda i da ćemo otići na Evropsko prvenstvo”, poručio je naš golman Nebojša Simić.

Farska Ostrva su veliki dužnik "lavova", pošto su u 1. kolu senzacionalno odnijela bod iz Podgorice.

"Mislim da smo ih tada potcijenili, a nismo u poziciji da to radimo protiv bilo koga. Jednostavno moramo da damo maksimum i da se nadamo dobrom rezultatu”, dodao je Simić.

"Taj bod koji su nam Farani uzeli može da nam bude dodatna motivacija da ih pobijedimo ubjedljivo", dodao je bek Crne Gore Stevan Vujović.

Kako napastiFarane?

"Ostavićemo to selektoru, a mogu da otkrijem da ćemo igrati 5-1 odbranu, jer su brzi i vjerujem da će to donijeti rezultat", jasan je Simić, inače golman njemačkog Melsungena.

O motivu "lavova" ne treba trošiti riječi...

"Naravno, predstojeća dva meča su odlučujući za nas", smatra Vujović. "Naravno, mogu biti i za njih i sigurno je da i oni očekuju pobjede"

Ipak, prije svega pitaće se Crna Gora.

"Spremni smo i vjerujem da će nas pobjeda protiv Danske pogurati ka našem cilju", dodao je Vujović.

Crnogorska ekspedicija u Farum (danski grad u kojem Farani igraju) putuje sjutra (srijeda) - meč je u četvrtak od 19.30h. Okršaj sa Ukrajinom na programu je u nedjelju od 18 sati u Morači.

Dvije pobjede garantuju plasman na Evropsko prvenstvo, a moguće da će biti dovoljno i manje bodova iz tih duela.

Crna Gora je do sada četiri puta učestvovala na EP.

Tagovi:
Sve vijesti