Iz "broda smrti" izvučena četiri tela (FOTO)

Autor:

Specijalni timovi pronašli su danas četiri tela tokom operacije izvlačenja olupine mađarskog broda koji je nedavno potonuo na Dunavu u Budimpešti, kada je poginulo 26 južnokorejskih turista i dva mađarska člana posade.

Iz "broda smrti" izvučena četiri tela (FOTO) Foto: Tanjug/AP Photo/Zoltan Mathe/MTIPrvo telo otkriveno je na kapetanskom mostu, prenosi MTI.

Prema preliminarnoj proceni emitovanoj tokom prenosa uživo na javnoj televiziji jeste da će operacija spasavanja trajati šest sati.Nandor Jasenski iz antiterorističke policije TEK koji je odgovoran za nadgledanje operacije, rekao za kanal M1 da će kritična tačka operacije biti podizanje trupa sa dna korita reke.

Spasavanje će se odvijati u nekoliko faza, tokom kojih će se proceniti stanje broda.

Pustiće kapetana ako plati 50.000 $


Tokom svake od četiri faze operacije, ronioci će ulaziti u trup broda da bi uklonili predmete i nameštaj koj pokrivaju tela, navodi mađarska agencija.

Nadležni organi su takođe spremni da pokupe gorivo ako dođe do curenja 1.400 litara koliko se nalazi u rezervoaru.

Brod Hableani (Sirena) potonuo je 29. maja nakon što ga je u zadnji kraj udario veći kruzer u vlasništvu jedne švajcarske firme u trenutku dok su oba broda prolazila po jakoj kiši ispod mosta iz 19. veka.

Sudar brodova u Budimpešti, sedam mrtvih! (FOTO, VIDEO)

Mađarska - 20. smrt u Dunavu

Sve vijesti