Kompanija od bilion dolara!

Autor:

Microsoft je najvrijednija kompanija u SAD, čija je vrijednost premašila bilion dolara.

Kompanija od bilion dolara! Foto: Microsoft. Ovde "stanuje" OneDrive i druge Cloud Microsoft usluge.

Kompanija Microsoft je najvrijednija američka kompanija, pošto je njena tržišna kapitalizacija znatno premašila 1.000 milijardi dolara. Nakon što su akcije softverskog giganta u petak, 7. juna, drastično porasle, tržišna vrijednost kompanije je dostigla vrijednost od 1.007 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo: Microsoft na E3 predstavio gomilu noviteta

Za sada, na drugom i trećem mjestu kao najvrijednije američke kompanije ostaju Amazon i Apple, budući da se njihova tržišna vrijednost kreće oko 880 milijardi dolara, prenosi portal Kvarc.

Akcije Microsofta su u protekla četiri dana uzletjele za skoro 10 odsto na rekordan nivo. Kao jedan od razloga munjevitog rasta Microsoftove vrijednosti spominje se uspjeh usluge poslovanja u Cloud-u, koju kompanija nudi, što je rezultiralo izraženim optimizmom i sigurnošću investitora.

MONDO u Microsoft DATA Centru u Irskoj >>>

Ipak, za Microsoftovu renesansu najzaslužniji je, smatraju analitičari, izvršni direktor tog giganta Satja Nadela, kojeg je dočekala potpuno drugačija situacija u kompaniji kada je preuzeo poziciju šefa Microsofta početkom 2014. godine.

Sve vijesti