Ima prostora za investicije u turizam i infrastrukturu

Autor:

Češka u potpunosti podržava evropski put Crne Gore i vidi prostor za investicije prvenstveno u turizam i infrastrukturu, saopšteno je nakon sastanka premijera Duška Markovića i ministra vanjskih poslova Češke Republike Tomaša Petričeka.

Ima prostora za investicije u turizam i infrastrukturu Foto: Služba za odnose sa javnošću

Marković je primio danas ministra vanjskih poslova Češke Republike Tomaša Petričeka koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi Crne Gore i Češke Republike kvalitetni i sadržajni te da će posjeta ministra Petričeka našoj zemlji dati međudržavnim dodatni podsticaj.

Marković je izrazio zahvalnost Crne Gore na kontinuiranoj podršci Češke Republike tokom procesa pristupanja naše zemlje NATO-u kao i sada u procesu naše evropske integracije i zalaganju za evropsku perspektivu država Zapadnog Balkana.

Petriček je iskazao punu podršku svoje zemlje Crnoj Gori kao vodećoj državi procesa integracije u Evropsku uniju rekavši da Češka Republika hrabri našu zemlju da nastavi posvećeno sprovođenje reformi. Uspješne reforme, pokazao je i primjer Češke Republike, direktno vode ekonomskom rastu i razvoju po ulasku u EU – rekao je ministar Petriček.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova Češke Republike su se saglasili da treba snažiti ekonomsku saradnju dviju država pogotovo putem kontakata privrednih komora.

Zaključeno je da je investiciona klima u Crnoj Gori povoljna i da Češka Republika vidi interes prvenstveno u turističkim projektima i u daljem razvoju i obnovi naše infrastrukture, pogotovo željezničke.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini, navodi se u saopštenju Vlade.

Sve vijesti