Budućnost dovodi golmanku koju je dobro zapamtila

Autor:

Nekadašanja šampionka Evrope sa Norveškom protiv "plavih" ove sezone na dva meča upisala 30 odbrana

0
A- A A+
ŽRK Budućnost, plave, rukometašice Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Dama koja je u sezoni za nama blistala u dresu Kopengahena upravo protiv Budućnosti od danas bi trebalo da bude novo pojačanje plavog kluba.

Emili Stang Sando, norveška golmanka koja je u dva meča protiv crnogorskog velikana upisala 30 odbrana (16+14) trebalo bi danas da stavi potpis na vjernost Ženskom rukometnom klubu Budućnost, piše Arena.

Golmanka Sando biće prva igračica iz Norveške koja stiže u redove crnogorskog šampiona. Iskusna golmanka (rođena 1989. godine) do ove sezone branila je za Kopenhagen, Odenze, Esbjerg, a od 2006. do 2010. godine čuvala je mrežu norveškog Larvika.

Bila je i u selekciji Norveške koja je 2014. postala šampion Evrope.

Golmansko mjesto ostalo je upražnjeno nakon odlaska španske internacionalke Darli Zogbi de Paule, pa će Sando sa crnogorskom reprezentativkom Marinom Rajčić i uz najmlađu Anastasiju Babović činiti golmanski trio za narednu sezonu.

Norvežanka će biti peto pojačanje Budućnosti za narednu sezonu - nakon Majde Mehmedović, Jovanke Radičević, Barbare Lazović i Sanje Vujović (ex Damnjanović). Pripreme "plavih" po običaju krenuće krajem jula.

Tagovi:
Sve vijesti