Potraga za nalogodavcem šverca skanka iz Albanije

Autor:

Identifikovani i procesuirani svi u lancu krijumčarenja 258 kg skanka iz Albanije

0
A- A A+
skank Foto: MONDO/Uprava policije

  Podgorička policija identifikovala je i podnijela krivičnu prijavu protiv V.J. (41) iz Podgorice, lica osumnjičenog da je nalogodavac krijumčarenja 258 kg skanka koji je policija na području Tuzi otkrila prethodne nedjelje.

Tada su uhapšene tri osobe, S.Š. (37), R.Š. (26) i S.V. (24) iz Podgorice, koje su osumnjičene da su skank radi dalje prodaje prokrijumčarile iz Albanije u Crnu Goru.

Policija intenzivno traga za V.J.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova tri lica imala namjeru da skank predaju upravo V.J, te da je V.J. namjeravao da skank stavi u promet na području Crne Gore. Podnošenjem krivične prijave protiv V.J. procesuirane su sve osobe uključene u lanac krijumčarenja skanka iz Albanije i namjere stavljanja u promet ove droge na teritoriji naše države", saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv osumnjičenog V.J. policija je državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zajedničkom akcijom policijskih službenika Stanice granične policije Podgorica i Centra bezbjednosti Podgorica, podsjećamo, otkriven je i presječen lanac krijumčarenja skanka iz Republike Albanije u Crnu Goru.

"Službenici Stanice granične policije Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u reonu Šarove topole na području Tuzi prvo zaplijenili četiri džaka i pet putnih torbi sa 258 kilograma marihuane tipa skank, koji su pronađeni u kombi vozilu a koji su prethodno, prokrijumčareni plovilom preko Skadarskog jezera iz Republike Albanije.Brzom i efikasnom akcijom, koja je potom uslijedila, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su identifikovali, locirali i uhapsili tri lica, S.Š, R.Š. i S.V, osumnjičena da su prokijumčarila ovu drogu u našu državu plovilom preko Skadarskog jezera te da su je potom utovarila u kombi vozilo. Dalja kriminalistička obrada koju su sproveli službenici CB Podgorica rezultirala je identifikovanjem V.J. koji je, kako se sumnja, bio naručilac ove kriminalne radnje a koji je imao namjeru da skank, nakon preuzimanja ove droge od tri navedena lica, dalje proda i stavi u promet na teritoriji naše države", saopšteno je iz policije.

Uhapšene tri osobe, zaplijenjeno 258 kg skanka

Tagovi:
Sve vijesti