Frka u Formuli 1: Fetel bio prvi, a Hamilton pobedio!

Autor:

Šou na stazi "Žil Vilnev"! Rizičan povratak Ferarijevog asa na stazu i kazna od pet sekundi odlučile uzbudljivu trku u Kanadi.

Frka u Formuli 1: Fetel bio prvi, a Hamilton pobedio! Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press via AP/Tanjug

Konačno, drama u Formuli 1!

Luis Hamilton je pobedio u Kanadi, pa priznao i svom timu i javnosti: "Hisam hteo ovako!"

Britanski vozač i aktuelni šampion Formule 1 trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Kanade posle velike borbe sa Sebastijanom Fetelom, koga nije prestigao, ali ga je ipak pobedio!

Nemac je krenuo sa "pol pozicije", čuvao i sačuvao prvo mesto od starta do finiša, ali ga je 21 krug pre kraja mala greška koštala pobede.

Nakratko je Ferarijev as izleteo sa staze na travu, vratio se na stazu i u odbrani čelnog mesta napravio "cim" volanom u desnu stranu. Nadležni su procenili da je tim gestom ugrozio Hamiltona, koji mu je bio "za vratom" (manje od sekund zaostatka) i deset krugova kasnije mu izrekli kaznu od pet sekundi.

Twitter Embed CodeNemac bio brz, ali nije bilo načina da toliko odmakne velikom rivalu. Iako je prvi prošao kroz cilj, pobeda je pripala drugoplasiranom Hamiltonu. To je očekivano razljutilo Fetela, koji je posle izlaska iz bolida odjurio do svog boksa, pa pre izlaska na podijum stavio ispred Britančeve formule tablu "Broj 2".

"Ovo nije fer! Samo slep čovek može da vidi da nemam gde da odem kada siđem sa trave. Jedva sam izbegao zid! Grazie ragazzi", rekao je Fetel svojim saradnicima kada je završio trku.

Nema dileme, Ferari će uložiti žalbu, a neutralni navijači su konačno videli dramatičnu borbu na stazi na kojoj se prethodne četiri godine podrazumevloa da će pobediti onaj koji krene sa "pola".

"Nisam ja odlučivao", rekao je Hamilton na podijumu. "Ne bi trebalo da ljudi zvižde Luisu, već ovim smešnim odlukama", dodao je Fetel, dok je odlazio sa postolja.

Iza velike borbe za prvu poziciju, treće mesto je zauzeo drugi vozač Ferarija - Lekler.

Uskoro opširnije...

Tagovi:
Sve vijesti

Mondo izdvojeno