Šarovićevi drugovi nestali nakon ubistva

Prema sumnji policije u ubistvu Novljanina Stefana Šarovića (31) učestvovala su najvjerovatnije dvojica mladića od kojih ga je jedan dobro poznavao, piše Dan.

Šarovićevi drugovi nestali nakon ubistva Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Podgorički dnevnik navodi da je policiji sumnjivo što je Novljanin koji se u poslednje vrijeme družio sa Šarovićem nestao odmah nakon ubistva.

Pregledom video-nadzora utvrđeno je da je taj mladić bio u društvu Šarovića prije likvidacije.

Dan navodi da se kao jedan od motiva likvidacije policiji nameće obračun kriminalnih klanova iz Kotora.

Nezvanično, dvojica mladića koji su bili sa Šarovićem bliski su „škaljarcima”, dok je Šarović bio u prijateljskim odnosima sa pojedinim osobama bliskih „kavačkom klanu”.

Podgorički dnevnik piše da su inspektori odsjeka kriminalističke tehnike uzeli uzorke DNK sa motocikla za koji se sumnja da je korišćen u atentatu. 


Prema saznanjima Dana, policija je došla i do imena osoba koje su ranije koristile taj motocikl i provjeravaju da li su one eventualno učestvovale u likvidaciji Šarovića.

Radi se o bezbjedonosno interesantnim licima koja su i ranije dovođena u vezu sa najtežim krivičnim djelima u Herceg Novom, piše Dan.

List navodi da su inspektori došli i do podataka da se dvojica bjegunaca kriju u jednom skrovitom mjestu u blizini Tjenovića na veoma nepristupačnom terenu.

Taj teren je od momenta ubistva pod budnim okom policije 24 sata dnevno kako bi osujetili eventualno bjekstvo osumnjičenih. Policija sumnja da su napadači naoružani, što dodatno otežava hapšenje.

Na snimcima koje je policija izuzela ne vidi se trenutak kada je Šarović likvidiran, ali je prije toga snimljen svaki njegov korak. Poslednji put na snimku se vidi kada izlazi iz lokala u blizini vile kod koje je ubijen. Bio je u društvu dvojice mladića za kojima policija traga.

Sve vijesti