"Bio sam u izgnanstvu, kompromisi u muzici se ne prave"

Autor:

Bend MVP je izdao novi album, a mi smo pričali sa frontmenom Banetom Lalićem o muzici i načinu na koji je došao do novih pesama koje publika sada ima priliku da čuje.

0
A- A A+

Sa frontmenom benda MVP, Banetom Lalićem, imali smo prilike da porazgovaramo o njihovom novom albumu koji nosi naziv "Na slobodi". U Studiju 6 Radio Beograda, Bane i MVP su održali prisutnima mini koncert u okviru kog su predstavili nove vesele pesme.

"Ovaj album 'Na slobodi' koji smo upravo izdali je prava prilika da neki mlađi ljudi shvate na koji način smo mi to želeli da kažemo i zapravo šta jedan autor treba iz sebe da izbaci, a to jeste da bude samo svoj i da bude na strani istine, i onda su stvari vrlo jednostavne. Sve to se nagomilavalo vremenom i u jednom trenutku je izašlo", istakao je Bane za MONDO.

Prošlo je neko vreme od kada smo imali prilike da čujemo nove zvuke od ovih muzičara, a Bane otkriva da je proces stvaranja ponekad dugačak i da je bio u samonametnutom izgnanstvu.

"Ja sam čovek koji se bavi filozofijom i izuzetno mi je potrebno vremena da mogu da razmišljam, i da se osamim, pa na kraju krajeva da mogu i da pišem. Okrenem se prirodi i budem u nekoj vrsti izgnanstva van civilizacije", rekao je pevač i dodao da pravac u muzici ne bi nikada menjao - pa ni po cenu materijalne egzistencije.

"Veoma je teško zarađivati od muzike. To je jedna žrtva definitivno. E, sad, pitanje je kako ko može i na koji način da sve to izbalansira. Mi imamo u svojoj muzici hip hop, ali koren i bit muzike koja je izašla je iskrenost i sama potreba da se čovek izrrazi. Tu je ključ svega. Muzika je najkompleksniji medij i duhovne stvari se odražavaju kroz muziku. Ne bih menjao pravac, ja se izražavm samo na način koji osećam. Kompromisi se ne prave."

MONDO intervju: Bane Lalić, MVP

Gosti na albumu "Na slobodi" su im Neverne bebe s kojima su napravili zajedničku pesmu, a Lalić je otkrio kako će u septembru publika imati priliku da čuje još jedan novi singl pod nazivom "Kralj ove džungle" gde će mu se pridružiti kolege Gru, Who See i Struka.

Pitali smo ga i šta misli o stanju u muzičkoj industriji i pravcima u kojima se danas muzika kreće.

"Cela svetska muzička industrija, ne samo ovde u Srbiji, je krenula u potpuno svom pravcu i okrenuta je isključivo materijalnim vrednostima. Prava umetnost se ne dešava često da izađe. Tako da, kažem, svako treba prvo da se vrati u sebe, pa onda da traži umetnost u sebi, a naravno onda posle i da je ispolji", zaključio je Bane.

Pogledajte MONDO TV intervju sa Banetom!

Izvor: MONDO

Sve vijesti