Veleteks mijenja devet stanova za poslovni prostor

Autor:

Vlada je dala saglasnost da kompaniji Veleteks ustupi poslovni prostor u Podgorici površine 144 kvadrata za devet stanova u Danilovgradu, ukupne površine 531 kvadrat.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO Ilustracija

  U informaciji koju je Vlada usvojila u četvrtak se navodi da je procijenjena vrijednost poslovnog prostora koji ustupaju Veleteksu 450 hiljada eura, a devet stanova u Danilovgradu koje preuzima 459 hiljada eura, piše Pobjeda.

U dokumentu se navodi da se izvršni direktor Veleteksa Miloš Golubović odrekao potraživanja razlike u cijeni.

Ova razmjena, koju je inicirala kompanija Veleteks, je aktuelna već dvije godine.

U prvoj ponudi Veleteks je nudio 12 stanova u Danilovgradu za prostor u Podgorici, ali je nakon procjene vrijednosti ustanovljeno da je razlika u cijeni 110 hiljada eura, pa je onda broj stanova smanjen na devet.

Kvadrat poslovnog prostora u Podgorici procijenjen je na 3,18 hiljada eura, a stana u Danilovgradu od 850 do 900 eura.

Prije sačinjavanja predloga ugovora, koji treba da potpišu u ime Veleteksa Golubović, a u ime Uprave za imovinu Blažo Šaranović, dobijena su mišljenja nadležnih institucija među kojima i Komisije za stambena pitanja.

"Komisija za stambena pitanja cijeni svrsishodnim razmjenu nepokretnosti uz ocjenu da se na ovaj način reguliše stambena problematika u javnom sektoru, pri tom ne navodeći da li su stambene jedinice neophodne u opštini Danilovgrad", dodaje se u dokumentu.

Tagovi:
Sve vijesti