"Crna Gora odlučna da otkloni deficite na putu u EU"

Autor:

Crna Gora je odlučna da otkloni sve deficite na daljem putu integracije u Evropsku uniju, prije svega u interesu kvaliteta života građana, u čemu podrška Sjedinjenim Američkih Država ima poseban značaj, poručio je Milo Đukanović

0
A- A A+
Đukanović-Rajzing Rajnke Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović je danas, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u Budvi tokom 2BS Foruma, razgovarao sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Navodi se da je ambasadorka istakla da SAD izuzetno cijene partnerstvo Crne Gore i njen evro-atlantski pravac.

"Ona je izrazila punu spremnost za ekspertsku pomoć reformama koje sprovodimo, polazeći od upravo objavljenoj Izvještaja EK o napretku", navodi se u saopštenju.

Đukanović se, kako su kazali, zahvalio Rajnke na učešću na Forumu i porukama podrške u njenom izlaganju evroatlantskoj perspektivi regiona i Crne Gore, i visokim ocjenama za reagovanje institucija na izazove poput nedavne presude Višeg suda u slučaju pokušaja terorizma 2016.

Navodi se da je uz ocjenu da Crna Gora nastavlja da bude postojano posvećena ostvarenju strateških ciljeva, Đukanović iskazao uvjerenje u potencijal demokratskog i ekonomskog razvoja i spremnost da budemo odgovorna članica NATO.

"Više od toga, spremni smo da veoma posvećeno promovišemo vrijednosti euroatlantizma u regionu,svjesni značaja očuvanja tih vrijednosti, posebno u ovom vremenu", rekao je Đukanović.

On je poručio da je Crna Gora odlučna da otkloni sve deficite na daljem putu integracije u EU, prije svega u interesu kvaliteta života naših građana, u čemu podrška SAD ima poseban značaj.

Sagovornici su se saglasili sa visokim kvalitetom bilateralnih odnosa dvije države, uz obostranu opredijeljenost za dalje unapređenje ekonomske saradnje, kroz animiranje kredibilnih partnera koji će osim investicija, na ovaj prostor donijeti i nova znanja i standarde.

Sve vijesti