WhatsApp poklekao - korisnici razočarani!

Autor:

Jedna od najpopularnijih aplikacija u svijetu i kod nas i zvanično je potvrdila da uvodi reklame.

WhatsApp poklekao - korisnici razočarani! Foto: Promo / WhatsApp

Facebook na nov način vezuje WhatsApp, Messenger i Facebook društvenu mrežu, pa će se reklame, koje vam sistem prikazuje u okviru Messenger i Facebook aplikacija prikazivati i u WhatsApp aplikaciji. Dakle, Facebook će nastaviti da vas prati i kroz WhatsApp, iako je ranije eksplicitno tvrđeno da do toga neće doći i da Facebook ne želi da krši privatnost WhatsApp korisnika. Očigledno da neke tragove ostavljamo svuda, pa se po njima povezuju i sve Facebook ekosistem aplikacije.

Facebook je potvrdio da želi da počne da zarađuje od WhatsApp aplikacije i da će zbog toga početi da prikazuje reklame u toj aplikaciji od početka sljedeće godine, iako je ranije, takođe tvrđeno da WhatsApp nikad neće imati reklame. Ne samo da hoće, nego će one biti prikazivane u Status obliku, što je slično Instagram ili Facebook Story-jima, a kasniji modeli implementacije reklama biće razmotreni naknadno.

WhatsApp će, u želji da se monetizuje, razvijati još snažnije opcije za zbližavanje korisnika sa biznisima, koji su spremni da plate mreži da ih povezuje s korisnicima. Ovo se, naravno ponovo krši i sa ranijim obećanjima aplikacije, ali i sa privatnošću korisnika, jer neke podatke WhatsApp mora da uzme od njih, kako bi znao sa kojim biznisom tj. oglašivačem bi ih spojio.

Za sada znamo toliko o WhatsApp reklamama, a ne očekujemo da priča postane ljepša po nas, korisnike, kako se datum premijere bude približavao.

Naravno, nema potrebe da vam posebno naglasimo da su korsnici listom ovu odluku dočekali s negodovanjem, pa iako mnogi neće napustiti WhatsApp, atmosfera u vezi s ovom situacijom nikako ne ide u korist ni aplikaciji, a ni društvenoj mreži Facebook.

Sve vijesti