Ovakve žene su muškarcima neodoljive

Autor:

Ne želi on duhovitu ženu… nego onu koja će se smejati njegovim šalama.

Ovakve žene su muškarcima neodoljive Foto: Guliver/Getty images, dolgachov

Obično je duhovitost u vrhu liste onoga što očekujemo od partnera, ali muškarci i žene pod tim podrazumevaju različite stvari. Muškarci zapravo ne žele ženu koja je duhovita, već onu koja će se smejati njihovim šalama. Onu pred kojom će oni moći da "zablistaju", drugim rečima.

Na Univerzitetu u Majamiju sproveli su istraživanje na tu temu u kojem je učestvovalo 80 muškaraca i žena, a rezultati su ukratko, sledeći: ako želite da ga impresionirate, ne pokušavajte da budete duhoviti. Muškarce, dakle, duhovite žene ne privlače naročito.

Na svu sreću, žene su "naštelovane" tako da im je važnije da ih muškarac nasmeje, nego da se smeje njihovim šalama. Žene sposobnost muškarca da ih nasmeje doživljavaju kao znak njegove inteligencije, pa su muškarci evoluirali u tom smeru - da pokažu da su vešti s rečima.

Tokom istraživanja, od ispitanika se očekivalo da odrede koliko im je važno da partner ume da ih nasmeje, ali i koliko im je važno da ih partner smatra duhovitim.

Ispostavilo se da je žene žele duhovitog muškarca uz sebe, dok muškarci žele ženu koja njih smatrati duhovitim. Priroda je sve dovela u savršenu ravnotežu, zato i ne možemo jedni bez drugih, zar ne?

Tagovi:
Sve vijesti