Koalicija "Dogovor": Imamo rešenje za Kosovo

Autor:

Koalicija "Dogovor", kojoj su pristupile Stranka moderne Srbije, Građanski demokratski forum i Tolerancija Srbije predstavila je danas svoj predlog za rešenje kosovskog problema.

Koalicija "Dogovor": Imamo rešenje za Kosovo  Foto: MONDO/Stefan Stojanović

On predviđa, kako navode, "doslednu implementaciju Briselskog sporazuma".

Navode da to rešenje treba da omogući normalizaciju života i odnosa na Kosovu, kao i da prekine "stanje stalnih tenzija i latentnog neprijateljstva" i "otkloni dugotrajno zamrznuti konflikt. "

"Dogovor" izražava i podršku postizanju obavezujućeg sporazuma o Kosovu (sa zvezdicom) koji bi mogao da uključi i razgraničenje, odnosno, kako navode, bilo koji sporazum koji u sebi ima sadržanu autonomiju unutar Kosova za Srbe i zaštitu svih njihovih prava kao i istorijske baštine, navodi se u saopštenju SMS.

U slučaju da pravnoobavezujući sporazum predviđa razgraničenje, koalicija smatra i da bi u tom slučaju trebalo da dođe do "međusobnog priznanja u novoodređenim granicama".

Koalicija poziva i na pomirenje Srba i Albanaca, kao i na integraciju u jedinstveni "krovni pravni i ekonomski sistem" u okviru EU.

Šestoro poslanika opozicije prekida bojkot Skupštine


Stranka moderne Srbije najavila je prekid bojkota sednica Skupštine Srbije, kao i da će prisustvovati današnjoj raspravi KiM u parlamentu.

Kako se ističe, raspravu u Narodnoj skupštini vodiće kopredsednik Stranke moderne Srbije, Aleksandar Stevanović.

MODERNO: A najnovija stranka je...

Tagovi:
Sve vijesti