Policija oduzela više od 8.000 eura, drogu, oružje

Autor:

Policija oduzela 8.335 eura za koje se sumnja da su stečene prodajom droge, heroin i marihuanu namijene uličnoj prodaji, kao i nož, pištolj, municiju, vozila i sredstva komunikacije i nadzora

0
A- A A+
zapljena Foto: Uprava policije

Podgorička policija izvršila su više operativnih akcija i pretresa usmjerenih na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika.

Oduzeli su 8.335 eura za koje se sumnja da su stečene prodajom droge, heroin i marihuanu namijene uličnoj prodaji, kao i nož, pištolj, municiju, sredstva komunikacije i nadzora, vozila i predmete za mjerenje droge.

"Policija u Podgorici je naime pretresima na tri lokacije u kojima žive ili borave bezbjednosno interesantna lica A.Đ. (52), SK. (19) i Ž.J. (30) iz Podgorice pronašli i oduzeli novac u iznosu od 8.335 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom droge, osam mobilnih telefona, tri putnička motorna vozila, gasni pištolj, deset metaka, četiri ručne radio veze, veći nož – bodež, vagu za precizno mjerenje i risiver za video kamere – video nadzor. O događaju je obaviješten nadležni tužilac", saopšteno je iz Uprave policje.

Šesnaest pakovanja heroina, za koje se sumnja da su bili spremni za prodaju, težine oko 12 grama, policija je otkrila pretresom vozila kojim je upravljao D.Đ. (40) iz Srbije. OD D.Đ. je privremeno oduzeto navedeno vozilo kao i mobilni telefon. On je uhapšen i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pretresom stana koji koristi M.B. (27) iz Podgorice policija je pronašla i oduzela teglu u kojoj se nalazila marihuana, količine 42,8 grama, za koju se takođe sumnja da je bila namijenjena prodaji. Policija je osim toga kontrolisala i S.P. (18) iz Podgorice, koji je kada je primijetio policijske službenike odbacio kesu u kojoj se nalazio 21,1 gram marihuane. Sumnja se i da je navedena droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se S.P. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je na području Crne Gore od početka godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga. Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 % više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije. Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje.

Tagovi:
Sve vijesti