Sutjeska ima zagarantovanih 800.000 eura

Autor:

Šampion naše države od Uefe dobija lijepu svotu novca zbog titule i učešća u kvalifikacijama za Evropu, a u slučaju prolaska u narednu rundu kvalifikacija zaradiće još novca

0
A- A A+
FK Sutjeska Foto: MONDO

Sutjeska je potpuno zasluženo odbranila šampionski lovor od prošle godine, potpisala četvrtu titulu po čemu su rekorderi u domaćem prvenstvu, a sa novim peharom šampiona države došao je novac.

Naravno, od evropske kuće fudbala…

“Plavo - bijeli” iz Nikšića imaju zagarantovanih 800.000 eura od Uefe, isto su toliko su zaradili i za prošlogodišnju titulu, a pare će im biti isplaćene kroz rate.

Dakle, naš prvak će sigurno inkasirati 800.000, a nije isključeno da zarade još od TV prava, ulaznica ili ukoliko prođu u neko naredno kolo kvalifikacija za Evropu.

A do 800.000 evropskih novčanica se došlo na sljedeći način: UEFA će “častiti” Nikšićane za titulu 260.000 eura, učenici Nikole Rakojevića će dobiti dodatnih 280.000 za učešće u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ukoliko Sutjeska ne prođe tu rundu takmičenja, preseliće se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i zaradiće još 260.000 eura.

Ako tim iz grada “piva i čelika” uspije da prođe u naredno kolo Lige šampiona ili Lige Evrope, onda će inkasirati dodatni novac…

Što se tiče ostalih naših klubova koji će igrati u Evropi, situacije je sljedeće: Budućnost, Zeta, OFK Titograd ili Lovćen će zaraditi sigurno 240.000 zbog učešća u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Svaki naredni krug donosi još novca.

Tagovi:
Sve vijesti