Vreme je za "prolećni remont"

Autor:

Evo kako treba da se negujete da leto dočekate u "punom sjaju".

Vreme je za "prolećni remont" Foto: Guliver/Getty Images/Wavebreakmedia

Nega u toku zime svodi se, manje više, na "preživljavanje": umotamo se, pokušavamo da se zaštitimo od vetra i hladnoće, a na lice nanosimo kreme koje će ga koliko je to moguće hidrirati. Ali, sad je već vreme da povedete računa. Dani su sve lepši, temperatura raste, vreme je za prolećno "veliko spremanje".

Evo šta treba da radite:

Neka krema za lice bude sa zaštitnim faktorom. To što Sunce još nije počelo da "prži" ne znači da je bezazleno. Ujedno, lepši dani znače da ćete provoditi sve više vremena napolju, što znači da morate da povedete računa da ne biste dobili bore pre vremena.

Neka vaše usne mame na poljupce. Osetljiva koža usana tokom zime često postane suva i sklona perutanju i pucanju. Rešenje je jednostavno: svaki put kad perete zube četkicom nežno iznasirajte površinu usana. Zatim obavezno nanesite balzam koji će im pružiti neophodnu vlažnost.

Ne zaboravite ni kosu. Posle duge zime, i kosi je potrebna dodatna nega. Regenerator i maske za kosu moraju postati neizostavan deo vaše nedeljne rutine. Osim toga, pravi je trenutak da odete da skratite krajeve. A možda da izvučete i koji pramen, za pravo "prolećno izdanje"?

Pobrinite se za laktove. Redovan piling i nanošenje neke jače hranljive kreme biće dovoljni da se rešite grube suve kože u ovoj zoni.

Noćni "brzinski" tretman za stopala je sledeći korak. Proleće znači - sandale. Dakle, deblji sloj kreme za negu stopala, pamučne čarapice i do jutra ćete imati meka i nežna stopala.

Pogledajte bonus video:

Izvor: MONDO/Snaga bilja

Tagovi:
Sve vijesti