DRŽAVNI SLUŽBENIK: Počeo je rat!

Autor:

Gledali smo jedanaestu epizodu hit serije na kanalu SuperStarTV - ukoliko vi niste, znajte da slede spojleri

DRŽAVNI SLUŽBENIK: Počeo je rat! Foto: Promo/Superstar TV/Branimir Milovanović

Bomba za finale!

U poslednjoj epizodi ste videli da je naš junak sam - izdala ga je supruga, Služba ga se odrekla, a on je sam uspeo da likvidira dvojicu islamista i spasi "sumnjivog vođu terorista" koji je doneo bombe u Beograd - Ditriha, nemačkog atašea kojeg smo upoznali na početku serije, kada je ispitivan povodom smrti Radmilovića.

Lazar ga spašava nakon što su ga islamisti razotkrili i vozi u bolnicu. Usput ga ispituje šta se dešava.

Ana iz "Državnog službenika" za MONDO!

"Hteli smo da likvidiramo akciju islamista u Beogradu. Da se uguramo kao logistika i da ih sredimo pred realizaciju. Ali, oni su zamenili kartice u telefonima kojima se aktiviraju bombe".

"Zašto ste ih naoružali, a onda planirali da ih zaustavite?", pita ga Lazar, a ovaj odgovara "nije jednostavno".

"To je bio jedini način da shvatite da je počeo rat i da niko nije bezbedan. Nađi ga, Lazare, moraš da ga nađeš".

Lazaru iz bolnice javljaju da ne dovode ranjenika kod njih, već će se naći na "drugoj lokaciji" - kod Maje u stanu.

Javlja Bakraču i Miloju da je jedan terorista mrtav, a drugi bekstvu. Ostavlja Ditriha i odlazi u stan kod islamista gde pronalazi samo papiriće od dostave,  a potom kod jedine osobe koja ga (još) nije izdala - Milice.

Ona ga dočekuje, uplašeno gleda u mrlje od krvi, a onda mu pada u zagrljaj. I krevet.

državni službenik Foto: YouTube/screenshot/mts Tvoj svet

Za to vreme Bakrač se sastaje s inspektorom Marjanovićem i govori mu "treba nam vaša pomoć za ovo" i pokazuje mu telo teroriste. "Da ga pojede mrak", pita ga on, a Bakrač odgovara "privremeni mrak. Držite ovo van medija". Marjanović klima glavom i govori da će ovaj slučaj prijaviti kao N.N. lice.

Ubrzo nakon ovoga Miloje organizuje sastanak i poručuje svima da prekinu svaku saradnju s Lazarom.

"U poslednja 72 sata pojavilo se samoupravljanje. Lazar je počeo da radi na svoju ruku. Za sada nema idicija da radi sa stranom službom, ali nemojte sarađivati s njim.

Ana, gde ti je muž?

državni Foto: Promo/Superstar TV/Branimir Milovanović

"Izdajnica" se budi i shvata da Lazar nije došao kući. Vodi sina u školu, koji je podseća da je "tata obećao da će ga voditi na otvaranje parka na Kalemegdanu". Ona mu govori da će doći deda po njega, jer je tata zauzet. Kada stigne na posao, ima posetu.

Miloja.

"Gde ti je muž", pita je šef. "Molim te, i zbog sebe i zbog nas, povedi računa o tome šta radi".

"To neće biti lako, odali ste mu moj zadatak", odgovara Ana, ali on nastavlja: "Hteo sam da ga povredim, bilo je jače od mene. Mora da se dozove pameti, odmetnuo se. Hoće da pohvata migrante, ne shvata šta radi. Nadam se da će shvatiti da što se više mešamo, stvari nam sve više izmiču kontroli. Vreme je da se svi povučemo".

Ana mu odgovara: "Vi ste imali emotivnu reakciju - sad gledamo njene posledice. Trebalo je da znam da tako nešto može da mi se obije o glavu".

Miloje samo pita: "Kako ti je otac? On je stručnjak, popričaj s njim. Niko od nas nema obične porodice. Rešićete to ti i Lazar. On je vrh koplja". "On je hteo da bude običan čovek", završava Ana.

Pucnjava!

Lazar prateći trag iz stana, stiže do restorana iz kojeg su naručivali islamisti. Predstavlja se kao policajac Mihajlo Tufegdžić i pita za dostavu navodeći pojedine artikle, na šta mu vlasnik govori da to svi naručuju. Baš u tom trenutku jedan muškarac uzima to što je Lazar naveo. "Vidiš?", kaže mu vlasnik. Lazar izlazi i rešava da prati muškarca koji je podigao narudžbinu. Ulazi u zgradu za njim i kreće pucnjava - u jednom od stanova krije se islamista!

Lazar kreće u poteru za njim, ali ga udaraju kola i terorista uspeva da mu pobegne. Vraća se u stan, nalazi drugi prsluk-bombu i laptop. Poziva Ditriha i uz njegovu pomoć uspeva da demontira bombu i pronalazi trag na laptopu - park na Kalemegdanu u koji su krenuli njegov sin i tast Ilija i u koji je baš po bekstvu od agenta, krenuo terorista.

Predajte Lazara - čuvajte Lazara!

Radovan Vujović Foto: Mondo/Goran Sivački

Dok Lazar "spašava svet" Miloje drži još jedan sastanak na kojem naređuje da se "pozove Lengli".

"Recite im da im predajemo Lazara".

"Kume, molim te, razmisli. Sve je bilo kao što mi je javio, bio je migrant", govori Bakrač, ali Miloje je neumoljiv.

"Šta, ako ih Lazar pohvata, oni su jedini? Mi moramo stvar da rešimo sistematski, moramo da ostanemo u igri! Dogovorite razmenu s Lenglijem!".

Bakrač za MONDO

Naređenje će biti izvršeno, ali hladnokrvi Bakrač će nas prvi put iskreno oduševiti u seriji.

Izlazi iz Milojeve kancelarije i odlazi kod Krleta i Ljube.

"Van protokola. Voleo bih da pričuvate Lazara. Mislim da je u opasnosti", govori im Bakrač, kreće da odlazi i dobacuje: "Nismo pričali o ovome".

"Bio je kod Milice"

državni Foto: mts/SuperStar TV

Ana i dalje nije stupila u kontakt s Lazarom i odlazi kod koleginice da proveri njegovo kretanje. "Mislim da je bio kod Milice", govori Ana koleginici i ova počinje da prati njegov telefon. "Danas mu je čudno kretanje - pali ga i gasi, svaki put druga lokacija, a sinoć...". "Bio je kod nje".

"Isključi sve!"

Ana konačno dobija poziv od muža. "Treba mi pomoć - ogasi signal svih mreža u Srbiji", govori joj u nadi da će uspeti da predupredi poziv kojim će se aktivirati prsluk-bomba.

"Ne znam da li mogu" govori mu Ana. "Makar jedan sprema se napad na američkog ambasadora u parku na Kalemegdanu".

"Tamo su Mićko i Ilija", govori uplašena Ana, na šta joj Lazar govori da proba da ugasi makar taj na Kalemegdanu "kako zna".

Lazar stiže na Kalemegdan, ali terorista je već tamo. Otkopčava jaknu, pali telefon i uzima detonator u ruku... da li će bomba eksplodirati, saznaćemo u finalnoj epizodi sledeće nedelje!

Najnoviju epizodu serije "Državni službenik" premijerno možete pogledati nedeljom od 21h na SuperStarTV kanalu mts televizije, a reprizno subotom u istom terminu na televiziji Pink. SuperStar TV, jedan od deset najgledanijih televizijskih kanala u Srbiji, mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:sat.

Sve vijesti