“Shining” najbrži na Regati mladosti u Baru (FOTO)

Autor:

U organizaciji Jedriličarskog kluba „Latinsko jedro“ u barskom zalivu danas je održana “Regata mladosti”

“Shining” najbrži na Regati mladosti u Baru (FOTO) Foto: MONDO/Mladen Stojović

Među 22 ojedrena brodova svih klasa, na prvoj ovosezonskoj regati u ovom dijelu Jadrana učestvovao je i najbrži krstaš Jadrana, čuveni “Shining” sa kotorskim skiperom Milošem Radonjićem.

“Shining” je, očekivano, bio najbrži brod današnje regate a skiperu Radonjiću je pripala je i posebna nagrada slika akademskog slikara Gorana Ćetkovića.

U osnovnoj klasi Optimist jedrilo je šestoro dječaka i djevojčica iz kotorskog “Lahora”, a prvo troje bili su Marko Vujović, Romina Racković i Nina Strahinja.

U klasi ojedrenih barki, prvi je bio Darko Vujošević, drugi Boško Grabić, a treći Emilio Gavran, sva trojica iz “Latinskog jedra”.

Kod krstaša, u I kategroji-brodovi dužine od 8,9 - 10,5 metara, prvi je bio “Sinji galeb” sa skiperom Franom Tripovićem iz JK “Delfin”, drugi “Chita” sa skiperom Nikolom Trušom iz “Lahora”, a treći “Stolen moments” Aleksandra Pavlova.

U II kategoriji krstaša, od 10,5 - 12 metara , prva je bila “Kjara”, u III kategoriji-od 12 - 13,9 metara prvi je bio “Leo leone” sa skiperom Goranom Popvićem iz “Latinskog jedra”, a drugi “Andrea” Nikole Milentijevića iz Beograda.

u IV kategoriji - preko 13,9 metara, prvi je bio “Shining”, druga “La Pluma” sa skiperom Slobodanom Bajom Bajkovićem iz “Latinskog jedra”, a treći “Kvins” Saše Pavlovića iz istog kluba.


FOTOGALERIJA:

Tagovi:
Sve vijesti