Diplomirao u 88.godini!

Autor:

Do nedavno vječiti student, a sada 88-godišnji Milan Beli Bosiljčić ponosni je vlasnik fakultetske diplome DIF-a, pošto odustajanje za njega nikada nije bila opcija.

0
A- A A+
diploma, doktorat, student, studemti, master, školstvo, škola, univerzitet, fakultet, obrazovanje, profesor, učitelj, nastavnik Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Stoga ne čudi odluka da završi započeto prije gotovo 70 godina i stekne diplomu, od koje ga je dijelio samo diplomski rad, prenosi RTS.

"Ja sam lično bio vrlo siguran zato što sam se dugo spremao i to sam voleo i mislim da su profesori shvatili koliko je meni bilo stalo da diplomiram jer nekako čovjek u ovim godinama sve voli da završi, objašnjava Bosiljčić.

Kako kaže, samo je profesorka srpskog jezika napravila manje ispravke i provjerila da li je sve napisao kako valja.

Profesor fizičke kulture prisjeća se da je oduvjek volio sokolstvo zahvaljujući kojem je i riješio da polaže ispit na starom DIF-u. Upravo to mu i je i bila tema diplomskog rada koji je odbranio sa desetkom.

"Na tom svesokolskom sletu u Ljubljani gdje sam ušao u centar tog takozvanog turskog marša, vježbali su najbolji, bili su difovci i ja sam bio srećan kad sam vidio kako oni izgledaju. Tada sam se zakleo da ću studirati DIF i tako sam svoju zakletvu ispunio",  ističe Bosiljčić.

Istaknuti jugoslovenski koreograf obišao je cijeli svijet što je bila prepreka da fakultet završi u mladosti. U penziju je otišao kao glumac, ali kroz smijeh kaže da nikada nije prestao da radi.

"Ja se uopšte ne družim sa mojom generacijom ja sam stalno sa mladima. Nemam mnogo prijatelja sa kojima se družim da sjedimo u kafani. Ne, time se ne bavim",  naveo je Bosiljčić.

Sve vijesti