Ponuđen zakup 16 kupališta u Herceg Novom

Autor:

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ponovilo je javni poziv za zakup 16 javnih kupališta u hercegnovskoj opštini, koja nijesu dobila zakupce nakon prvog poziva.

Ponuđen zakup 16 kupališta u Herceg Novom Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Riječ je o plažama na potezu od kraja Igala, ispod Titove vile, dužinom rivijere, do jednog kupališta na Rosama, prenosi Radio Jadran.

Novina u pozivu je zakup plaže Bijela vila na Škveru, koja je u susret sezoni trebalo da bude kompletno uređena. Morsko dobro je raspisalo javni poziv za izbor izvođača radova vrijednih oko 30 hiljada EUR. Minimalna cijena zakupa iznosi 8,58 hiljada eura, bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost, što je čini najskupljom u pozivu.


Upola jeftinija je 133 metara duga plaža u Sutorini, na zapadnom kraju naselja, čija minimalna cijena zakupa iznosi 4,1 hiljadu eura.

Zakupac se očekuje i za obalu u Meljinama na istočnom kraju naselja, u dužini od 70 metara, za koju je minimalna cijena zakupa 3,63 hiljade eura.

Za ostale plaže minimalne cijene zakupa kreću se od 500 do 1,8 hiljada eura.

Nezakupljeni su ostali dijelovi Blatne plaže u Igalu i Novosadske, mala pješčana plaža sa istočne strana Yahting club-a, mala Ćorovića plaža, ona na zapadnom kraju Zelenike, ispred ugostiteljskog objekta Plava tišina i još nekoliko u Đenovićima, Baošićima i na Rosama.

Ugovori se zaključuju za ovu godinu, uz mogućnost godišnjeg produženja za period od četiri godine, odnosno do kraja 2023. pod uslovom da je zakupac ispunio obaveze predviđene ugovorom.

Sve vijesti