DF: Zbog Katnića CG može biti isključena iz Interpola

Autor:

Demokratski front naveo je u saopštenju da postoji opasnost da Crna Gora bude isključena iz Interpola, i to kako kažu, zbog Milivoja Katnića, a nakon objavljivanja crvene Interpolove potjernice za izraelskim državljaninom Joramom Frigom.

0
A- A A+
DF demokratski front Foto: MONDO/Gordana Bojanić

"Tražeći od Kipra da izruči Jorama Friga, Milivoje Katnić je zloupotrijebio službeni položaj obmanjujući kiparske nadležne organe da je ovaj Izraelac optužen u slučaju terorizma u pokušaju na način što je zajedno sa Šišmakovim i Popovim učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije koja je imala za cilj rušenje ustavnog poretka i ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića," naveli su oni u saopštenju.

Oni kažu i da je čitava crnogorska i međunarodna javnost, kako laička tako i stručna, imala priliku da u dvije godine i šest mjeseci jasno uoči da Joram Frig nije optužen za pokušaj terorizma na dan izbora, da se ne nalazi u optužnici, i da ga čak nema ni u obrazloženju optužnice.

"Na ovaj način je Milivoje Katnić zloupotrebljavajući Interpolovu potjernicu još jednom pokušao, da falsifikujući Naredbu o proširenju istrage donijetu u januaru 2019.godine, prevari tužilaštvo Kipra, kao što je to već radio sa Ministarstvom pravde SAD-a dostavljajući im u nekoliko navrata falsifikovanu dokumentaciju. A to ustvari znači, da su po Milivoju Katniću kriminalnu organizaciju zajedno formirali Šišmakov, ( Rus), Popov ( Rus) , Asad ( Amerikanac oslobođen iz UAE po potjernici SDT) i Frig ( Izraelac oslobođen sa Kipra po potjernici SDT ), ali u optužnici iz aprila 2017. godine ni jednim slovom se ne spominje američki i izraelski državljanin", navodi se u saopštenju.

DF smatra da je slučaj “Frig” savim dovoljan razlog da Milivoje Katnić bude momentalno smijenjen i procesurian zbog, kako navode, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja dokumenata Interpola i SDT-a.

Crna Gora traži izručenje Jorama Friga

Sve vijesti