Država može ostati bez hotela u Perazića dolu

Autor:

Država i Hotelska grupa Budvanska rivijera neće moći da u svoje vlasništvo, brzo vrate lokaciju u Perazića dolu i nedovršeni hotel As

0
A- A A+
budva crna gora more plaža Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Država i Hotelska grupa Budvanska rivijera, nakon raskida privatizacionog ugovora sa kompanijom Nega turs Montenegro, neće moći da u svoje vlasništvo, ni sudskim putem, brzo vrate lokaciju u Perazića dolu i nedovršeni hotel As, niti da naplate nadoknadu štete.

Država, tu imovinu od 36 hiljada kvadratnih metara zemljišta na obali i desetospratnu grubo izgrađenu zgradu hotela, gubi ukoliko ona postane dio stečajne mase, pišu Vijesti.

Novom presudom Apelacionog suda, u koju su Vijesti imale uvid, potvrđena je odluka stečajnog suedije i predsjednika Privrednog suda, Blaža Jovanića, da se zbog pokretanja stečaja prekine drugi parnični postupak protiv Nega tursa Montenegro, koji su pokrenuli država i Budvanska rivijera.

Nega turs je firma koja u katastru ima u svojini uknjiženu vrijednu lokaciju i nezavršeni hotel u Perazića dolu kao jedini vlasnik, uz zabilježbe tužbe države protiv te firme i njenih osnivača i direktora, ali i Privrednog suda o pokretanju stečaja.

„Postupak će se nastaviti kada tužioci kao stečajni ili razlučni povjerioci predlože nastavak prekinutog postupka u roku od osam dana od prijema zaključka stečajnog sudije kojim se osporava njihovo potraživanje“, odlučio je Jovanić još krajem decembra.

U prvostepenom paričnom postupku država i Budvanska rivijera su tužili firmu Montene invest LTD sa Kipra, Nega turs Montenegro, ZAO Nega turs Rusija i Neđeljka Gardaševića zbog utvrđivanja i naknade štete.

Oni su tražili da se utvrdi da je raskinut ugovor o kupoprodaji hotela As od 25. maja 2002, kao i aneks ugovora od kraja januara 2014.

Tagovi:
Sve vijesti