Rožaje: Vukosavljevićima obećana pomoć i lijekovi

Dan nakon što je najavio samobuistvo žiletima rožajska policija odvela Gorana Vukosavljevića u Centar za socijalni rad gdje je obećana pomoć za njegovu porodicu!

Rožaje: Vukosavljevićima obećana pomoć i lijekovi Foto: MONDO Centar za socijalni rad

Dan nakon što je Goran Vukosavljević iz Rožaja rekao da će se ubiti u zgradi Opštine, iz Centra za socijalni rad reagovali obećanjem da će njegovom bolesnom djetetu biti obezbijeđena terapija a njegovoj familiji uslovni smještaj, piše Pobjeda.

Šestočlana porodica Vukosavljević već godinama živi u ruiniranom objektu bez elementarnih uslova a na tu nevolju nadovezala se i bolest djeteta.  

U očajanju zbog izostanka reakcija nadležnih za njegov slučaj Goran Vukosavljević zaprijetio je da će izvršiti samoubistvo žiletima jer nema novac da kupi lijek za sina.

Goran je Pobjedio ispričao da je juče bio priveden od strane rožajske policije i potom odveden u Centar za socijalni gdje je izni sve probleme sa kojima se suočava njegova porodica.


Centar za socijalni rad obezbijedio je namirnice za djecu a obavili su razgovor i sa svojim nadređenim iz Podgorice kako bi našli rješenje da se mom sinu obezbijedi stalna terapija. Obećali su mi da će sredstva za nabavku lijeka koji košta 318 eura obezbijediti u ponedjeljak”, rekao je Vukosavljević podgoričkom dnevniku.

Prema njegovim riječima socijalni radnici su mu savjetovali da ne diže ruku na sebe ali im je rekao da će to uraditi ukoliko nadležni obećanje ne održe.

Problemi Vukosavljevića traju duže od pet godina od kada su po nalogu Centra za socijalni rad izmješteni iz neuslovnog stambenog prostora u stan koji im je obezbijeđen posredstvom ove ustanove.

Nakon nekoliko mjeseci Centar za socijalni rad je prestao da plaća kiriju, a tu obavezu je preuzela lokalna uprva uz obećanje da će Vukosavljevićima dodijeliti besplatan plac za izgradnju kuće kao i da će pomoći da dobiju krov nad glavom, podsjeća Pobjeda.

Ova porodica preživljava od socijalne pomoći i novca koji Vukosavljević zaradi od fizičkih poslova a živi u trošnom objektu bez vode i kupatila.

Najmlađi član domaćinstva je dijete sa posebnim potrebama koje je mjesecima liječeno u KBC Podgorica a od nedavno se nalazi u jednoj beogradskoj bolnici.

Rožaje: Zaprijetio samoubistvom žiletima u Opštini!

Sve vijesti