Huawei: Šta je istina, a šta je sve laž

Autor:

Kompanija pokrenula onlajn platformu za objavljivanje istinitih i lažnih vijesti u vezi sa američkom zabranom, koja je trenutno na snazi.

Huawei: Šta je istina, a šta je sve laž Foto: MONDO portal

Kompanija Huawei želi na jednom mjestu da prezentuje istinite i opovrgne netačne vijesti, koje su, i jedne i druge, preplavile Facebook, onlajn medije i sve druge platforme od trenutka kad je najavljena zabrana poslovanja američkim firmama sa Huawei kompanijom (bez posebne dozvole vlade).

Pomoću internet oznake #HuaweiFact i na Facebook nalogu posebno pokrenutom u svrhu istinitog izvještavanja u vezi sa trenutnom situacijom, Huawei pokušava da na jednom mjestu otkrije sve, odnosno opovrgne ono što nije tačno ili je pogrešno predstavljeno u medijima.

Huawei: Dosta je sa zidovima!

Umjesto da pojedinačno komentariše svaku od vijesti, koje izlaze velikom brzinom (i tačne i netačne), kineska kompanija će na Huawei Facet Facebook stranici pisati o “pravom stanju stvari“, na kojem se nalaze zvanične izjave odgovornih lica u kompaniji i citiraju najveći svjetski mediji, poput agencije Rojters, poslovnog dnevnika Bloomberg, AFP-a, RT-a, The Telegrapph-a, The Guardian-a i drugih agencija i/ili medija od povjerenja.

Tramp šokirao "objašnjenjem" zašto je blokirao Huawei

Šta će biti sa prodatim Huawei i HONOR telefonima

Svi pravi odgovori o Huawei, HONOR Android zabrani

Sve vijesti