Za tvorce „Marleqa“ dvije hiljade eura

Autor:

Proglašeni pobjednici druge Startup akademije M:tel digitalne fabrike

Za tvorce „Marleqa“ dvije hiljade eura Foto: M:tel digitalna fabrika

Kreator startupa „Marleq“Milo Radulović pobjednik je druge Startup akademije M:tel digitalne fabrike. Radulovićev startup predstavlja platformu koja pomaže kandidatima u traženju posla u inostranstvu, kako bi lakše i brže došli do napretka u karijeri. On i njegov tim na Demo danu održanom danas u prostorijama M:tel digitalne fabrike, dobili su dvije hiljade eura od kompanije M:tel.

Drugo mjesto i nagradu od hiljadu eura dobili su Rajko Orman i Marija Čvorović, čija ideja „ArchCRM“ predstavlja kontrolu poslovanja na jednom mjestu. Kompanija M:tel dva „samsung galaxy s9“ telefona dodijelila je tvorcima ideje „NaPut“ koji su takmičenje završili na trećem mjestu a koja tretira oblast putnih naloga i omogućava njihovu izradu u tri koraka.

Nagradu „PwC akademije“ odnosno vaučer za pohađanje njihovog mini MBA programa dobila je Jovana Rajković kretor startupa „Aktideal“ koji umrežava kupce i prodavce nekretnina i automobila. Ovom nagradom „PwC akademija“ pokazala je da snažno podržava razvoj preduzetništva u Crnoj Gori.

Pored nagrađenih, na finalnoj večeri Startup akademije svoje proizvode predstavila su još četiri startup tima i to „Remake“ koji tretira oblast reciklaže iz jednog jako inovativnog ugla, zatim „Postmonaut“ tim iz Srbije koji se bavi uvezivanjem primaoca i pošiljaoca pošiljki, te aplikacija „Saasmark“ koja pomaže osnivačima internacionalnih kompanija da pronađu najbolje softversko rješenje. Tim „Pay later“ predstavio je cloud web aplikaciju za odloženo plaćanje računa koja će pomoći turističkim radnicima i ljubiteljima trgovine da obave kupovinu, a plate kasnije.

Druga Startup akademija trajala je tri mjeseca i organizovana je u saradnji sa ICT Hub-om iz Beograda. Tokom akademije polaznici su bili u prilici da nauče kako da od svoje ideje naprave konkretan proizvod, kako da odrede kupca te kako da svoj proizvod predstave investitoru i kupcima. Renomirani predavači iz regiona obučavali su polaznike i iz oblasti marketinga a podsjećamo da je Startup akademija, kao program koji je pokrenula kompanija M:tel potpuno besplatan.

Kompanija M:tel planira da u startupove čije se djelovanje uklapa u strateški razvoj kompanije
investira za početak između 30 i 50 hiljada eura.

Tagovi:
Sve vijesti