Huawei više ne smije da koristi Wi-Fi i microSD kartice

Autor:

Još jedna loša vijest u lancu loših od aktiviranja Trampove zabrane - Huawei više ne smije u svoje telefone da ugrađuje microSD podršku, makar dok zabrana traje.

0
A- A A+

SD Association, asocijacija zadužena za standarde i sprovođenje odluka u vezi sa SD memorijom, zabranila je Huawei kompaniji tj. uskratila joj podršku za svoje patente i proizvode, što za rezultat ima to da Huawei više ne smije da koristi microSD kartice u svojim uređajima, između ostalog.

Važno je napomenuti da će svi uređaji s Huawei potpisom, laptop, tablet i mobilni telefoni sa SD ili microSD karticama nastaviti da rade normalno i da tu nikakvih promjena neće biti. Odluka o zabrani korišćenja microSD kartica biće na snazi dok traje Trampova zabrana i važi samo za telefone tj. uređaje, koji tek treba da se pojave i one, koji su u razvoju trenutno.

Šta će biti sa prodatim Huawei i HONOR telefonima

Huawei je već predstavio svoj tip memorijskih kartica, Nano Memorijske Kartice, koje su podržane od Mate 20 modela, ali koje su još uvek rijetke na tržištu, a i skuplje su od microSD kartica. Ipak, dobro je znati da Huawei i ovde ima alternativu, odnosno svoje rješenje.

Huawei je izgubio i podršku Wi-Fi Alijanse, zadužene za standardizaciju i upravljanje Wi-Fi komponentama telefona, računara, modema i drugih uređaja, takođe zbog Trampove zabrane, ali je ova zabrana samo privremena, potvrđeno je za The Verge.

MONDO je već pisao o firmama, koje su Huawei kompaniji okrenule leđa, kao i o onima, koje su ostale uz kineskog proizvođača opreme i telefona. Takođe, američki predsjednik Donald Tramp rekao je, doduše indirektno, da razmišlja o povlačenju zabrane, ali kao deo “paketa dogovora“ sa Kinom, sa kojom je SAD očigledno u najvećem trgovinskom ratu do sada, a Huawei zato ispašta.

Sve vijesti