Pljevljak uhapšen zbog otmice i iznude

Autor:

Cetinjska policija uhapsila je N.P. (36) iz Pljevalja, zbog sumnje da je počinio krivična djela teška tjelesna povreda, protivpravno lišenje slobode i iznuda na štetu Cetinjanina V.S.

Pljevljak uhapšen zbog otmice i iznude Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je N.P. prethodno fizički nasrnuo na V.S, ubacio ga u vozilo i odvezao do Podgorice gdje je pokušao da od njega iznudi izvjesnu svotu novca.

„Nakon čega ga je vozilom odvezao do jednog mjesta između Podgorice i Danilovgrada, gdje ga je izbacio iz vozila i udaljio se“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je N.P. uhapšen u četvrtak uveče i da će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u ODT u Cetinju.

Službenici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti (OB) su, osim toga, izvršili raciju u više ugostiteljskih objekata na Cetinju kojom prilikom je kontrolisano 11 bezbjednosno interesantnih osoba.

„U jednom od tih objekata pronađena je i izuzeta manja količina kokaina, dok je kod M.V, stare 19 godina, pronađen predmet za konzumiranje marihuane“, kaže se u saopštenju.

Policijski službenici su privremeno oduzeli i tri putnička motorna vozila u vlasništvu bezbjednosno interesantnih osoba sa Cetinja, radi vršenja provjera, o čemu je upoznat nadležni tužilac.

„Službenici OB Cetinje su, nadalje, preduzimajući aktivnosti usmjerene na bezbjednosno interesantna lica i pripadnike organizovanih kriminalnih grupa, izvršili kontrolu 221 bezbjednosno interesantnog lica sa područja Cetinja, Podgorice, Nikšića i Budve, i tom prilikom sankcionisali 12 osoba“, kazali su iz policije.

Navodi se i da je kotorska policija rasvijetlili krivično djelo teška tjelesna povreda i identifikovali i uhapsila S.M. (27) iz Kotora zbog sumnje da ga je počinio.

On je, kako se sumnja, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Starom gradu u Kotoru, 19. maja, tvrdim predmetom pogodio sugrađanina M.R. u predjelu oka i zadao mu tešku tjelesnu povredu.

Događaj je policiji prijavila Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kotoru, s tim što je, kako se navodi, identitet S.M. tada bio nepoznat.

„Policijski službenici OB Kotor su operativnim radom identifikovali S.M. u veoma kratkom roku. Osumnjičeni S.M. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Kotoru“, dodaje se u saopštenju.

Sve vijesti