Pretresi u Beranama: Oduzeti pištolj, municija, droga..

Autor:

Policija u Beranama kod bezbjednosno interesantnih lica pronašla pištolj, municiju i opojne droge

0
A- A A+
berane, pretres Foto: Uprava policije

  Policija u Beranama je preduzimajući aktivnosti pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, pretresima pronašli i oduzeli oružje, opojnu drogu, sredstva komunikacije i druge predmete.

Sprovodeći ove aktivnosti beranska policija je uhapsila dvije osobe dok je protiv jednog podnijela krivičnu prijavu. Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednsoti Rožaje su uhapsili su dvije osobe kod kojih su kontrolom pronašli i oduzeli marihuanu.

"policija u Beranama je juče, 23. maja 2019. godine, kontrolisala vozilo u kojem su se nalazila tri bezbjednosno interesantna lica, S.Đ. (23), A.Ć. (28) i D.R. (29), svi iz Berana. Kada je ugledao policiju D.R. se dao u bjekstvo kojom prilikom je odbacio pištolj marke „CZ“ cal. 7,65mm. Pregledom A.Ć. policija je pronašla i oduzeli dva zamotuljka sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je je kokain", saopšteno je iz Uprave policije.

Postupajući na osnovu prethodno pribavljenih naredbi nadležnog sudije za istragu, beranska policija je izvršila pretrese vozila, stanova i prostorija koje koriste S.Đ, D.R. i B.Ć. koji je srodnik A.Ć.

"Pretresom prostorija koje koristi D.R. policija je pronašla i oduzela predmet za konzumiranje opojne droge i druge predmete. Policija preduzima intenzivne radnje na pronalasku D.R. a protiv njega biće podnijeta krivična prijava nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Pretresom prostorija koje koristi B.Ć. pronađen je i oduzet pištolj marke „Parabelum“ kal.9 mm, sa okvirom u ilegalnom posjedu.

Policija u Beranama uhapsila je A.Ć. i B.Ć. A.Ć. je osumnjičen da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga dok je B.Ć. uhapšen zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će biti uz krivične prijave privedeni nadležnom tužiocu", navodi se u saopštenju.

Policija u Rožajama je, postupajući na osnovu operativnih informacija kontrolisala vozilo u kojim je upravljao A.Lj. (25) iz Rožaja dok se na suvozačevom mjestu nalazio D.M. (23).

Pregledom ovih osoba policija je pronašla i oduzela izvjesnu količinu marihuana i tzv. džoint. Oba lica su uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Tagovi:
Sve vijesti