Bez pritvora za Šljukića

Autor:

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas meru zabrane napuštanja boravišta Andriji Šljukiću (24), koji se sumnjiči da je počinio razbojništvo u Kaluđerici 17. aprila.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan StojanovićOn je, kako se navodi, razbojništvo počinio zajedno sa N. D. (30), za kojeg je tužilaštvo tražilo odredivanje pritvora, a odluka će biti doneta u toku dana.

Portparolka suda Irina Kovačević rekla je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio Šljukiću meru zabrane napuštanja boravišta, kao i obavezu da se svakog 1. do 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

On se sumnjiči za krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu prozvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa stana u koje je boravio policija pronasla pištolj.

Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora za N. D. zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo.

Srpski olimpijac uhapšen zbog pljačke starice!


Njih dvojica se sumnjiče da su 17. aprila u ranim jutarnjim satima provalili u kuću 79-godišnje žene, koja tu živi sa ćerkom, i napali ih prilikom razbojništva.

Pošto su nasilno ušli u kuću, oni su oborili 46-godišnju ženu na pod i vezali je selotejp trakom, nakon čega je jedan od osumnjičenih vlasnicu kuće, koja je u tom trenutku izašla iz sobe, fizički odgurao u sobu i oborio na krevet, saopštila je juče policija.

Sumnja se da su sa kreveta uzeli torbu u kojoj se nalazilo 20.000 dinara, 105 evra, mobilni telefon i dokumenta, nakon čega su pobegli, navela je policija.

Andrija Šljukić je sin Sredoja Šljukića iz opštine Zvezdara, ubijenog 2001. godine

Sve vijesti