PKCG: Regionu uskoro grant od 50 miliona eura

Autor:

Preko Komorskog inveticionog foruma uskoro će početi realizacija regionalnog projekta unapređenja obrazovnog sistema koji će stvarati kadar u skladu sa potrebama tržišta rada.

PKCG: Regionu uskoro grant od 50 miliona eura Foto: Promo/PKCG

U najavi je odobravanje granta od oko 50 miliona eura, koji bi preko Njemačke razvojne banke KfW, te Kancelarije KIF-a, bio plasiran regionu.

To je saopšteno na sastanku predsjednika Privredne komore Vlastimira Golubovića i predsjednika Stopanske komore Sjeverne Makedonije Branka Azeskog sa premijerima Crne Gore i Makedonije Duškom Markovićem i Zoranom Zaevim.

"Premijeri su upoznati sa aktivnostima Komorskog investicionog foruma, međukomorske asocijacije Zapadnog Balkana koja je 2015. godine osnovana kao tekovina Berlinskog procesa", navodi se u saopštenju.

KIF je, podsjetili su prirednici, kreirao elektronsku platformu koja doprinosi promociji Balkana kao jedinstvene investicione desticnacije.

"Uskoro će preko ovog foruma početi realizacija regionalnog projekta unapređenja obrazovnog sistema koji će stvarati kadar u skladu sa potrebama tržišta rada. U najavi je odobravanje granta od oko 50 miliona eura, koji bi preko Njemačke razvojne banke KfW, te Kancelarije KIF-a, bio plasiran regionu", navodi se u saopštenju PKCG.

Sagovornici su, kako dodaju iz PKCG, još jednom istakli značaj privredne saradnje na Zapadnom Balkanu i privrženost baštinjenju snažnih partnerskih veza za doborobit ekonomskog razvoja regiona.

Sve vijesti