U Baru ubijen pas, tri ranjena

Autor:

Na tri lokacije u Baru u posljednjih 15 dana zabilježeno je najnovije zlostavljanje i ubijanje životinja. U Makedonskom naselju, na pijaci, i u centru grada, tri psa su ranjena, a jedan ubijen.

1
A- A A+
lisica, ćurke, pas, psi, Foto: Mondo/Gorica Sivački

  Predstavnici NVU Društva za zaštitu životinja i prirode "Sunčani sat" prijavili su slučaj policiji. Sačinjena je krivična prijava protiv NN lica, koja će biti podnijeta u redovnom postupku Osnovnom državnom tužilaštvu u ovom gradu, piše Dan.

Iz ovog NVU navode da imaju i klinički nalaz ovlašćene veterinarske ambulante iz Bara, koja je radila obdukciju ubijenog psa.

Kako je konstatovano, osnovano se sumnja, piše Dan, da je usljed povreda grudne duplje, oštećenja na koži, srcu i plućima, smrt nastala zbog iskrvarenja koju je prouzrokovalo strano tijelo projektil.

Dan nezvanično saznaje da se najvjerovatnije radi o malokalibarskoj pušci, a sumnja se i da su svi ovi psi pogođeni iz takve puške.

Iz NVU „Sunčani sat” ističu da nemaju dovoljno sredstava da bi mogli odvesti pse kod veterinara na liječenje koji bi im trebalo, već su prinuđeni da ih ostave na ulici. Ističu i da nemaju ni odgovarajuću pomoć Opštine, i da sve uvijek ostaje samo na obećanjima.

Obavezno čipovanje pasa uskoro i u Crnoj Gori (VIDEO)

Tagovi:
Sve vijesti