Žrtve obrađivale hašiš vrijedan 200.000 eura?

Autor:

U stanu u kojem su 13. maja ubijeni crnogorski državljani Darko Mijović i Nikola Jovanović, u njemačkom gradu Frost, pronađeno je 20 kg hašiša koji je bio u procesu obrade, ukupne vrijednosti preko 200.000 eura, pišu Dnevne novine

0
A- A A+
novac, evro, evri, strana valuta, valute, 100 evra, 200 evra pare Foto: MONDO/Mario Milojević Ilustracija

  Kako prenosi njemački portal “Berliner Morgenpost”, osim droge policija je pronašla i opremu i hemikalije koje se koriste tokom procesa obrade hašiša, kao i sasušene stabljike marihuane, zbog čega se sumnja da je stan bio “fabrika” za proizvodnju hašiša, pišu Dnevne novine.

Njemačka policija sve više usmjerava svoju istragu i prema kriminalnim grupama za koje se zna da se bave distribucijom narkotika u ovom regionu, jer sumnjaju da je motiv napada možda bio prevlast oko teritorije.

Njemački istražitelji, međutim, još se nijesu javno obratili i iznijeli detalje istrage, uz izgovor da je u njihovom interesu da se što manje pojedinosti u vezi sa napadom nađe u javnosti, kako se ne bi ometala istraga.

Kako navodi ovaj portal, prenose Dnevne novine, policija traga za automobilom u kojem je bilo više osoba, najmanje tri, a koje je primijećeno u urbanom području grada Frost nešto poslije tri sata ujutru, 13. maja- vrijeme u kojem je, kako se pretpostavlja, izvršen napad.

Nakon napada, kako ističe njemački portal, teško ranjeni državljanin Srbije Miloš Vesković uspio je da stigne do susjedne kuće nakon čega je alarmirana policija.

Zbog ubistva "škaljaraca" traže hrvatskog boksera?

On je hitno prebačen u bolnicu, spasilačkim helikopterom, gdje je i dalje u teškom stanju i pod policijskom prismotrom. Prema navodima portala, Federalni ured kriminalističke policije (BKA) već duže vrijeme tragao je za Veskovićem koji u policijskom dosijeu se karakteriše kao “naoružani nasilnik” i “pripadnik OK grupe”.

Mijović i Jovanović ubijeni su tokom spavanja, a u toj pucnjavi, ranjeni su i Podgoričanin Miloš Pavićević i državljanin Srbije Miloš Vesković, koji je porijeklom takođe iz Crne Gore. Sumnja se da je upravo Vesković bio meta napada.

Demolirao ćeliju kad je čuo za ubistvo u Njemačkoj

Njemci na tragu ubicama "škaljaraca"!

Ubijen Darko Mijović i još jedna osoba iz Crne Gore

Tagovi:
Sve vijesti