Sašinih poslednjih 6 minuta iz bajke: Predosećao sam

Autor:

"Nisam zamišljao bolji kraj karijere. Odmah da vam kažem, predosećao sam", rekao je legendarni kapiten Partizana, koga su emocije savladale kada je Novak Simović označio kraj finala Kupa Srbije.

Sašinih poslednjih 6 minuta iz bajke: Predosećao sam Foto: MN Press

Gotovo je...

...11 titula i od četvrtka uveče sedam kupova za dve decenije u Partizanu! Završena je jedna velika igračka karijera. Završena je na najbolji način - pobedom protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije (1:0). Saša Ilić, legendarni kapiten "parnog valjka", u 42. godini poslednji put je kao profesionalac zakoračio na fudbalski travnjak, sa trakom oko ruke, kao još jednoj pobedi... Nedugo kasnije podigao je veliki pehar namenjen najboljoj ekipi u masovnijem domaćem takmičenju.

Neponovljivo!

"Nisam zamišljao bolji kraj karijere. Odmah da vam kažem, predosećao sam. Ne volim o tome da pričam, ali kao da sam znao da ćemo da uzmemo ovaj trofej. Na licima mojih saigrača video sam da će dati i više od 100 odsto mogućnosti. Uz dozu sreće mislim da smo zasluženo osvojili ovaj trofej u Kupu", ni pred novinarima Ilić nije krio emocije.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


  Iako je do kraja utakmice ostala sudijska nadoknada od šest minuta, trenutak kada je Ilić ulazio u igru zapalio je deo stadiona na kojem su bili smešteni navijači Partizana. Ušao je da uveliča slavlje, da karijeru završi kako dolikuje veličini poput njegove. Međutim, bio je koncentrisan, nije razmišljao o tome da su mu to poslednji minuti u igračkoj karijeri.

"Nisam o tome razmišljao, razmišljao sam samo kako da pomognem koliko mogu, da Partizan pobedi. Posle poslednjeg sudijskog zvižduka, kada su igrači potrčali ka meni, savladale su me emocije...Zahvalio bih svim saigračima koji su igrali sa mnom dosta dugo u Partizanu, svim trenerima, svim ljudima koji su radili u FK Partizan i SC Teleoptik. Ja neću otići iz Partizana, to je moj klub. Završavam samo jedno određeno poglavlje, a to je igračka karijera", rekao je Ilić.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Partizan je osvojenim Kupom spasao sezonu.

"Što se tiče FK Partizan, svi znamo da smo imali izuzetno turbulentnu sezonu, gde nismo napravili neke rezultate koje dolikuju klubu. Donekle smo ovom utakmicom izvadili sezonu. Ipak smo osvojili trofej, a kada igraš u Partizanu trofeji se podrazumevaju."


Sada ostaje da mu Partizan organizuje oproštajnu utakmicu.

"Ne znam, ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Želeo sam da se oprostim na svom stadionu, koji mi je najdraži. S druge strane i ovo je fantastičan oproštaj. Poslednja utakmica, pobeda protiv najvećeg rivala... Bolje nisam mogao da poželim", podvukao je Saša Ilić u poslednjem obraćanju novinarima kao aktivni fudbaler.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


Tagovi:
Sve vijesti