U tri grada rasvijetljeno 13 imovinskih delikata

Autor:

Službenici policije rasvijetlili su 13 krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na teritoriji Podgorice, Nikšića i Tivat, saopšteno je iz Uprave policije.

U tri grada rasvijetljeno 13 imovinskih delikata Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Podgorička policija uhapsila je sugrađanina I.M. (40), zbog sumnje da je od 31. januara do 18. maja izvršio sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, i to šest razbojništava i jednu tešku krađu, na štetu zaposlenih i vlasnika četiri marketa, apoteke, cvjećare i kozmetičkog salona.

On je ta krivična djela, sumnja se, vršio na skoro identičan način, tako što je maskiran ulazio u navedene objekte, a zatim prijeteći nožem i drugim hladnim oružjem od zaposlenih otuđivao novac od pazara“, kaže se u saopštenju.

Osumnjičeni I.M. priveden je nadležnom tužiocu koji mu je odredio zadržavanje, a potom sudiji za istragu koji je za njega donio rješenje o pritvoru, nakon čega je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Iz Uprave policije su kazali da su službenici Centra bezbjednosti (CB) Nikšić rasvijetlili pet krivičnih djela, i to tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela krađa.

Nikšićka policija uhapsila je R.J. (34) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je počinio dvije teške krađe.

On je, kako se sumnja, ta djela počinio na štetu dvije starije ženske osobe na način što im je prilazio s leđa i otimao novčanike u kojima se nalazio novac i lična dokumenta.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je nakon saslušanja za tu osobu donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Sudija za istagu je za tu osobu odredio pritvor“, kazali su iz policije.

Službenici nikšićkog CB su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv P.V. (21) i N.G. (21) iz Nikšića zbog sumnje da su počinili dva krivična djela, jednu tešku krađu i jedno krivično djelo krađa na štetu dvije osobe.

Sumnja se da su tešku krađu počinili tako što su provalili u kuću i poslovni objekt i otuđili više kućanskih i električnih uređaja.

Krivično djelo krađa su, sumnja se, počinili na način što su iz jedne kuće otuđili agregat, elektro alat i građevinski materijal“, naveli su iz policije.

Policija je dio otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima.

Službenici nikšićkog CB Nikšić rasvijetlili su i krađu koja je počinjena na štetu Željezare Toš čelik.

Kako se navodi, tom prilikom otuđeno je 280 kilograma (kg) legure molibden.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su navedeno krivično djelo počinili R.Đ (38) i V.B. (42), oba iz Nikšića“, kaže se u saopštenju.

Policijski službenici su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv te dvije osobe.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor nadležnom tužiocu za maloljetnike u kotorskom Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli su krivičnu prijavu protiv P.D. (17) i P.N. (16) iz tog grada, zbog osnovane sumnje da su počinili tešku krađu počinjena na naročito opasan ili naročito drzak način.

Sumnja se da su te dvije osobe, vozeći bicikla, otrgla maloljetnoj ženskoj osobi torbu sa ramena u kojem se nalazio telefon i druge lične stvari. Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen oštećenoj“, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti