JOŠ JEDAN mrtav kit zbog plastike! (FOTO)

Autor:

Kit sa želucem prepunim plastike pronađen je mrtav na plaži na Siciliji, a to je peti takav slučaj u poslednjih pet mjeseci u Italiji.

0
A- A A+
kit Foto: Facebook/Carmelo Isgro

Kit, koji je imao sedam godina, pronađen je na obali grada Čefalu na Siciliji, a u stomaku je imao čak sedam kilograma plastičnog otpada.

Fotografije uginulog kita pogledajte OVDJE

Poslednji slučaj se dogodio u aprilu kada je more na Sardiniji izbacilo ženku kita sa nerođenim mladuncem, a koja je u želucu imala 22 kilograma plastike, djelove ribarskih mreža, pa čak i flašu deterdženta?!

UŽAS, šta je pronađeno u utrobi kita!

"More nam šalje poziv u pomoć, očajnički SOS. Moramo odmah nešto da preudzmemo i spasemo divna stvorenja koja u njemu žive", rekla je aktivistkinja Đorđa Monti.

Tokom prošle godine, sličan slučaj dogodio se u Indoneziji, kada je more na obalu izbacilo mrtvog kita sa oko 6 kilograma plastike u sebi, uključujući 25 plastičnih kesa, 115 plastičnih boca i više od 1.000 drugih plastičnih predmeta.

A OVAJ KIT JE PRONAĐEN PRE 10-ak DANA NA OBALI KALIFORNIJE

Prema okeanolozima i ekolozima, godišnje se u okeane i mora izbaci između PET i 13 MILIONA TONA plastike. Nedavna istraživanja pokazuju i da plastični otpad ozbiljno narušava morski ekosistem, jer tolika količina plastike ozbiljno ugrožava nivo kiseonika.

Da, mi ljudi smo odgovorni za to!  

Za spas planete - PROTIV plastičnih kesa! (GRAFIKA)

Foto: World Economic Forum/Ocean Conservancy

Ima i onih koji se trude da sve bude bolje...

Sve vijesti