Spisak za Mundobasket: Lendejl među "kengurima"

Autor:

Selektor Australije objavio širi spisak reprezentacije za Svetski kup u Kini na kojem se nalazi i ime dosadašnjeg igrača Partizana

Spisak za Mundobasket: Lendejl među "kengurima" Foto: MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Australije Andrej Lemanis saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeći Mundobasket u Kini.

Na spisku se nalazi ukupno 17 igrača, od kojih devetorica nastupaju u NBA ligi, ali i Džok Lendejl, dosadašnji igrač Partizana, koji je nedavno napustio tim i otišao u SAD kako bi se spremio za Letnju ligu.

Na pripreme "Ozija" su pozvani: Ben Simons, Endru Bogut, Peti Mils, Aron Bejns, Metju Delavedova, Džo Ingls, Džona Bolden, Den Adel, Tod Blenčfild, Mič Krik, Kameron Glidon, Kris Gulding, Nikolas Kej, Džok Lendejl, Mič Mekeron, Brok Motum i Nejtan Sobi.

Australijanci su već napravili plan priprema, pa je poznato da će 16. i 17. avgusta u Pertu odigrati dve pripremne utakmice sa Kanadom, a 22. i 24. avgusta odmeriće snage sa selekcijom SAD u Melburnu.

Lemanis će nakon toga skratiti spisak na 12 imena koja će nastupati na Svetskom prvenstvu, od 31. avgusta do 15. septembra u Kini.

Australija će igrati u grupi H sa Litvanijom, Kanadom i Senegalom.

Sve vijesti