Pa, šta ako su mali i nemaju dvoranu? San je ostvaren!

Autor:

Rukometaši Komova osvojili Kup Crne Gore, a supertalentovani reprezentativac Crne Gore Aleksandar Bakić sumira utiske nakon najvećeg uspjeha u istoriji Andrijevice

0
A- A A+
Rukomet, rukometna lopta, rukomet pokrivalica Foto: Guliver/Getty Images/Martin Rose

  Crna Gora je svoju priču ispričala 21. maja 2006. godine, a Andrijevica upravo na Dan nezavisnosti 13 godina kasnije.

Opština sa manje od 5.000 stanovnika, gradić bez dvorane i bez uslova, a Rukometni klub Komovi osvajač Kupa Crne Gore za sezonu 2018/2019. Definitivno najlepša priča našeg sporta u aktuelnoj sezoni koja se polako završava.

Rukometaši Komova su na finalnоm tumiru Kupa u Bijelom Polju savladali domaće Јеdinstvo u polufinalu (23:21), te Budvansku rivijeru (26:21) u finalu.

Iz katastrofalnih uslova smo napravili veliku uspjeh. Često moramo da idemo u druge gradove da bi odradili trening, a o utakmicama da ne pričamo“, poručio je poslije istorijskog uspjeha Aleksandar Bakić, lijevo krilo Komova i reprezentativac Crne Gore, koji je proglašen za najboljeg igrača sezone.

A da li su momci sa Lima uopšte svjesni šta su napravili, jer Andrijevica nešto slično ne pamti.

Sada jesmo, ali iskreno u početku je sve bilo kao san, jer je to zapravo i bio naš san. Sada hladne glave, svjestan sam koliki smo uspjeh postigli za nas, naš grad i naše ljude. Ovo jeste najveći uspjeh Andrijevice, osjećaj je fantastičan i čast je biti dio ekipe koja obećava i koja je postigla sve ovo“, jasan je 18-godišnji Bakić, jedan od najvećih talenata našeg rukometa.

A i najmanja opština u našoj državi je osjetila da se nešto veliko sprema, pa se praktično cijela Andrijevica preselila u Bijelo Polje tokom završnog turnira Kupa.

U polufinalu је bilo više naših, nego navijača Jedinstva. Mnogo su nam značili. Prije utakmica su se okupljali na trgu u Andrijevici, imali su obezbijeđen prevoz i bili su nam veliki oslonac. Davali su nam pozitivnu energiju“, poručio je Bakić, koji se osvrnuo na finale i činjenicu da su Komovi u finalu protiv Budvanske rivijere imali “minus dva“ gola u 52. minutu (21:19), ali je uslijedila njihova luda serija.

Jednostavno i u tim najtežim trenucima nismo odustajali, vjerovali smo, jer smo imali želju da prvi put baš mi ispišemo istoriju rukometa koja će se vječno pamtiti. Htjeli smo da se istorija sporta Andrijevice pamti po nama. A vjera nam se isplatila uspjeli smo“, jasan je Bakić.

Komovi osvojili trofej

Tagovi:
Sve vijesti