Spustio Pasata pa tužio grad

Autor:

Modifikovani automobil sad ne može preko "ležećih policajaca"

0
A- A A+

ilustracija Foto: promo/Volkswagen AG ilustracija

Tuniranje automobila je omiljeni "sport" mnogih, posebno mlađih, vlasnika četvotočkaša. Manji broj to radi zbog povećanja performansi, a daleko je više onih onih koji na taj način žele da njihov ljubimac izgleda drugačije i "kul".

Međutim, često se dešava da se te modifikacije pokažu kao ne baš praktične.

Upravo se to desilo 23-godišnjem Kristoferu Ficgibonu, koji je potrošio 3.000 funti (3.400 eura) na sporsko ogibljenje i amortizere, kako bi spustio svoj Folksvagen Pasat B6 na visinu od 10 centimetara od tla i na taj način ga, prema sopstvenim riječima, "osviježio".

Ova ideja se pokazala ne baš praktičnom, jer je Kristofer ubrzo otkrio da modifikovanim automobilom ne može da pređe preko "ležećih policajaca", koje je putari nedavno instalirali u okolini irskog grada Limerik.

I to je saznao na teži način – tako što je napravio štetu na automobilu u vrijednosti od 2.300 eura.

Sada do posla ne može regularnim putem, već okolnim, što ga "košta" dodatnih 11.000 kilometara godišnje. Kristofer čak tvrdi da kolima ne može prići lokalnoj pošti, prodavnicama i pabu.

Zbog svega toga, ovaj mladić se žalio lokalnim vlastima i podnio tužbu u kojoj traži da su mu se nadoknadi šteta koju su prouzrokovali "ležeći policajci".

Dobio je odgovor da su postavljenje prepreke visine 75 milimetara, a ne 150, kako Kristofer tvrdi. Uz to, stigla je i preporuka da prestane sa stalnim pisanjem zaposlenima u opštini jer to kod njih "izaziva znatan poremećaj u radu".


Tagovi:
Sve vijesti