Totenhem dovodi prvo pojačanje posle godinu dana?

Autor:

Finalista Lige šampiona, londonski Totenhem, konačno će izaći na fudbalsku pijacu, posle godinu dana. I to planira da kupuje u Madridu!

0
A- A A+
totenhem stadion, vajt hart lejn, totenhem, tottenham Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Bez ijednog novog igrača, Totenhem je daleko dogurao ove sezone u Ligi šampiona, čak do finala i prilike da protiv Liverpula osvoji prvu titulu prvaka Evrope u svojoj istoriji, čime bi postao drugi klub iz Londona koji je to uspio.

"Pijevci" u sezoni koja je na izmaku nisu nikoga kupili, što se dovodi u vezu sa velikim izdacima oko izgradnje novog stadiona.

Ali, posle dva prelazna roka (prošlog leta i minule zime), sada su u londonskom klubu spremni da odreše kesu. 

U Totenhemu su svesni da će Danac Kristijan Eriksen napustiti klub, a prema saznanjima španskog "Asa", londonski klub je "zagrizao" za veznog fudbalera Real Madrida Danija Sebaljosa.

S obzirom na to da se već duže vreme 27-godišnji Eriksen povezuje sa Realom, ovo bi mogla da bude zgodnas prilika za Totenhem da u tom "paketu" angažuje Sebaljosa, za koga je, nevezano za eventualni odlazak Eriksena na "Santjago Bernabeu", spreman da plati za Sebaljosa čak 50 miliona evra.

Sebaljos je u Real došao iz Betisa na leto 2017. godine za 17 miliona evra, ali u prethodne dve sezone nije ostavio nekakav impresivni utisak. Odigrao je 56 utakmica, ali uglavnom je ulazio sa klupe. Postigao je pet golova uz dve asistencije.

Sve vijesti