Prvi “Violončelo Fest"

Autor:

Srednja muzička škola za talente "Andre Navara", u saradnji sa Muzičkom akademijom Cetinje organizuje prvi "Violončelo Fest", tokom kojeg će biti održana četiri koncerta na kojima će nastupiti eminetnih strani i domaći violončelisti.

0
A- A A+
violončelo fest Foto: MONDO/ Bogdan Asanović

  Festival počinje danas i trajaće do 29. maja.

Tokom Festivala održaće se majstorski kursevi na kojima će učenici imati priliku da sticanjem novih saznanja bolje vladaju vještinom umjetničkog izvođenja na violončelu.

Na festivalu učestvovati renomirani violončelisti dr David Scheeps, Jeffrey Lastrapes i Sandra Belić, Alexej Molčanov, Bojan Martinović i Ljiljana Vukelja.

"Violončelo Fest" ima za cilj, kako je saopšteno, da doprinese afirmaciji klasične muzike i violončela, muzičkog obrazovanja u našoj sredini, razvoju multinacionalnih i multikulturalnih vrijednosti i podsticaju internacionalnog dijaloga.

Koncerti će biti održani večeras u Muzičkoj školi Tivat u 19h, sjutra veče u Dvorcu kralja Nikole u Bar, takođe od 19 sati, u KIC-u Budo Tomović 26. maja od 19h, i u Muzeju grada Perasta 29. maja, takođe od 19h.

Sve vijesti