Huawei operativni sistem stiže već na jesen?

Autor:

Huawei je najavio sopstveni operativni sistem do proljeća 2020 najkasnije, a mogli bismo da ga upoznamo već na jesen ove godine.

0
A- A A+

Kineski kompanija Huawei mogla bi da predstavi sopstveni operativni sistem najkasnije u proljeće sljedeće godine, nakon što mu je onemogućeno korišćenje Google operativnog sistema Android, kazao je predstavnik kompanije Ju Čengdong.

Svi pravi odgovori o Huawei, HONOR Android zabrani

Huawei-ju je onemogućeno korišćenje Android operativnog sistema nakon što su SAD kineskog giganta 17. maja stavile na spisak zabranjenih kompanija za saradnju. Čengdong je objavio da će Huawei uskoro razviti sopstveni operativni sistem za pametne telefone, tablete i druge pametne uređaje, kao i za televizijske prijemnike i automobile.

Pročitajte i ovo: Svi pravi odgovori o Huawei, HONOR Android zabrani

Huawei sistem mogao bi biti dostupan klijentima najranije ove jeseni, a najkasnije u proljeće sljedeće godine, izjavio je Ju za kineski list "Finiks ajfeng tek".

Posljednjih nekoliko nedjelja intenzivirao se trgovinski rat između SAD i Kine, pa je američko ministarstvo trgovine zabranilo američkim kompanijama da prodaju tehnologiju Huawei kompaniji bez posebne dozvole vlade.

U ponedjeljak, 20 maja, je ministarstvo najavilo 90-dnevno odlaganje te mjere, koje će stupiti na snagu, ako se do tada ne pronađe neko rješenje, 19. avgusta.

SAD optužuju Huawei da pomaže kineskoj vladi u špijunaži drugih zemalja, iako to nisu potkrepile nikakvim dokazima.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Sve vijesti