Može doći do pogoršanja odnosa Crne Gore i Rusije

Autor:

“Odluku suda prvenstveno smatramo elementom konjunkturne unutrašnje političke borbe, čiji je cilj da eliminiše protivnike aktuelne vlasti, naglasili su u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova.

2
A- A A+

specijalno tužilaštvo tuzilastvo više državno tužolaštvo Foto: MONDO/Goran Sivački

Presuda Višeg suda u Podgorici u slučaju takozvanog pokušaja terorizma 16. oktobra 2016. godine, koja je objavljena 9. maja, ne ostavlja nikakvu sumnju u politizaciju crnogorskog sistema pravde i njegovu podložnost manipulacijama spolja, saopštilo je danas Odjeljenje za informisanje i medije ruskog Ministarstva vanjskih poslova, ističući da ona samo može pogoršati rusko-crnogorske odnose, koji su već na najnižoj tački u njihovoj istoriji, prenosi CdM.

“S obzirom na pristrasnost istrage i suda, osuda svih optuženih u ovom slučaju, uključujući i dvojicu ruskih državljana (Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova), očekivana je”, ističu u ruskom Ministarstvu.

Kako prenosi CdM, još jednom su kategorično negirali mogućnost zvaničnog učešća Ruske Federacije u organizovanju nezakonitih radnji, te poručuju da smatraju da su takve optužbe apsolutno neosnovane.

“Odluku suda prvenstveno smatramo elementom konjunkturne unutrašnje političke borbe, čiji je cilj da eliminiše protivnike aktuelne vlasti. Ovaj neprijateljski korak može samo pogoršati rusko-crnogorske odnose, koji su već na najnižoj tački u čitavoj njihovoj istoriji”, naglasili su u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Sve vijesti