Kragujevac: Žena mrtva u stanu tri godine!?

Autor:

Poslije prijave komšija, u kragujevačkom soliteru pronađeno beživotno tijelo Zorice M. (73). O njoj se ništa nije znalo od 2016.

0
A- A A+

policija stop milicija traka Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Penzionerka Zorica M. (73) pronađena je mrtva u svom stanu u širem centru Kragujevca, a istraga će pokazati kada je i kako preminula. Komšije pretpostavljaju da je u stanu bila mrtva čak tri godine, pišu "Novosti".

Posle pisanja lokalnih medija o njenom misterioznom nestanku, policija je preksinoć ušla u njen stan u naselju Mala vaga i u krevetu zatekla beživotno tijelo. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, penzionerka je najvjerovatnije preminula prirodnom smrću.

Nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju i nakon toga bi trebalo da se pouzdano sazna uzrok smrti, kao i kada je žena tačno preminula.

Kotoranin dva meseca živeo u kući s mrtvom majkom

NA SPOMENIKU 2046. GODINA

Zorica se, kažu komšije, nije udavala, nema potomstvo, a roditelji i rođeni brat, koji se takođe nije ženio, poumirali su. Bližih srodnika nema. Na spomeniku porodične grobnice na Varoškom groblju, na parceli 67/A uklesani su datumi rođenja i smrti njenih roditelja i brata, a ispod Zoričine slike stoji 1946 - 2046!? Šta je razlog i da li je možda Zorica sama zatražila to od nekog kamenoresca znajući da nema ko to da učini posle njene smrti, utvrdiće istraga.

Prema riječima komšija, radi se o osobi koja se nije mnogo družila sa ostalim stanarima zgrade u Ulici kneza Miloša.

Upravnik zgrade Zoran Savić kaže da su se gomilali računi u njenom sandučetu i da je zbog toga "posumnjao" da joj se nešto dogodilo.

"Slučaj sam prijavio policiji 2018. godine. Nije bilo odgovora. Raspitivao sam se o njoj kod komšija i rodbine, ali niko nije znao gdje je", rekao je Savić.

Ponovo je, kaže, prije nekoliko dana uputio zahtjev policiji, koja je posle odluke nadležnog tužilaštva ušla u stan i u krevetu zatekla mrtvu ženu.

Komšije pričaju da se nije osjećao nikakav neprijatan miris, pa su vjerovali da ona i nije u svom stanu.

Komšinica Nadežda Todorović, koja se ranije najviše i družila sa nesrećnom ženom, priča da je Zorica dugo živjela u Beogradu, da je često znala da ode i u inostranstvo i nije se mnogo družila sa drugim stanarima.

Zato niko i nije pouzdanije znao gdje je i da li joj se nešto desilo.

Telo mrtve devojke godinama krio u zamrzivaču

Posle smrti majke i brata, Zorica je živjela sama u trosobnom stanu.

U policija navode da je imala prijavljenu adresu stanovanja u Beogradu, da joj neka dalja rodbina živi u inostranstvu, pa su i s njima kontaktirali i tek onda, u prisustvu komšija, ušli u stan u Ulici kneza Miloša.

Sve vijesti