Prada: Nema više krzna

Autor:

Italijanski luksuzni modni brend "Prada" objavio da će od 2020. godine prestati da koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijama.

0
A- A A+
krzno Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

"Prada" je do sada u svojim predmetima koristila krzna lasice, lisice i zečeva, ali će od februara 2020. godine to prestati da radi kako bi izašla u susret mnogobrojnim zahtevima organizacija za zaštitu životinja.

Odluka italijanske modne kuće je da od kolekcije proleće-leto 2020. godine potpuno izbaci krzno iz upotrebe.

"Prada je posvećena inovacijama i društvenoj odgovornosti. Naše opredeljenje 'moda bez krzna' postignuta je kroz dijalog sa 'Fur Free Alliance'. Fokusiranje na ivonativne materijale će omogućiti kompaniji da istraži nove granice kreativnog dizajna, istovremeno zadovoljavajući potražnju za etičkim proizvodima", navodi se u saopštenju italijanske kompanije.

Pre dve godine, i "Guči" je objavio da odustaje od krzna.

I u Srbiji se vodi polemika oko krzna, a mnoge organizacije za zaštitu životinja organizuju proteste zbog ubijanja životinja zbog krzna.

Mnogo prašine podigla je književnica Isidora Bjelica koja je u pisanom obraćanju na društvenim mrežama napala aktivistkinje za zaštitu prava životinja, poručujući da će ona nastaviti da nosi odevne predmete od krzna.

Ovako su joj odgovorili

Sve vijesti