Jokić neće biti najplaćeniji igrač Denvera

Autor:

Nagetsi žele da zadrže kostur aktuelnog tima i spremni su to da plate.

0
A- A A+
Nikola Jokić, Nikola Jokic, Jokić, Jokic Foto: Tanjug/AP/David Zalubowski

Prošlog ljeta, Nikola Jokić (24) potpisao je skupoceni ugovor sa Denverom, prema kojem će zaraditi maksimalnih 148 miliona dolara do 2023. godine.

Već u prvoj sezoni nakon tog potpisa, Nikola Jokić je postao Ol star i predvodio je ekipu do polufinala Zapadne konferencije, u kojoj su Nagetsi ispali u "majstorici" protiv Portlanda.

Igrao je odlično, opravdao veliko očekivanje i veliku platu.

U takmičarskoj 2018/19, Jokić je zaradio 24,6 miliona dolara, a u 2019/20 čeka ga 26,5 miliona i moguće je da ne bude najplaćeniji igrač Denvera.

Prema pisanju "Denver Posta", Denver želi da zadrži iskusnog krilnog centra Pola Milsapa (34) i to može da iskoristi aktiviranjem predviđene opcije. U tom slučaju, Nagetsi će NBA veteranu platiti 30,1 milion dolara za sezonu, posle koje će biti potpuno slobodan igrač.

S obzirom na to da je u julu 2017. potpisao dvogodišnji ugovor za 61 milion dolara, Milsap je i u ovoj sezoni bio najplaćeniji igrač Denvera. Po svemu sudeći, to će i ostati, jer će u 2019/20 zaraditi više od Jokića, Gerija Herisa (17,8 miliona) i rezervnog centra Mejsona Plamlija (14 miliona).

"Ovo je definitivno grupa igrača koja može da mi pomogne. Imam san i cilj da osvojim titulu i mislim da je to očigledna ambicija svih u ekipi, posebno mlađih igrača", rekao je Milsap nakon poslednje utakmice u aktuelnoj sezoni, tokom koje je prosječno postizao 12,6 poena, uz 7,2 skoka i 1,2 ukradene lopte po utakmici.

Četvorostruki učesnik Ol stara nekoliko puta je isticao da želi da uspe baš sa ovim timom.

"Najveća želja mi je da dokažem sebi da mogu da radim stvari na svoj način i da uz to pobjeđujem. Ne moram da idem u Golden Stejt ili Lejkerse. Mogu da pomognem mladom, talentovanom timu da ostvari cilj", dodao je Milsap, očigledno čvrsto riješen da i sledeće sezone igra uz Jokića.

Sve vijesti