Švedski metalci obradili Divlje jagode! (VIDEO)

Autor:

Švedski metal bend Enforcer obradio pjesmu Divljih jagoda pred nastup na EXIT festivalu!

Švedski metalci obradili Divlje jagode! (VIDEO) Foto: YouTube/screenshot/vilelvis333

Jedan od najjačih heavy speed metal bendova iz Švedske, Enforcer, koji će ovog ljeta donijeti silovite rifove na Petrovaradinsku tvrđavu, uradio je cover pjesme "Let na drugi svijet" poznatog ex-Yu sastava Divlje jagode, pod nazivom "To Another World".

 Enforcer predstavljaju jedne od pionira novog talasa tradicionalnog heavy metala, a ove godine kvartet se vratio u velikom stilu objavivši krajem aprila ove godine dugoočekivani peti studijski album pod nazivom "Zenith".

Na novom albumu našlo se deset pjesama, među kojima su inumere zbog kojih su ih fanovi zavoljeli, ali i one koje unose svježinu u jedinstveni zvuk benda.

Da se ozbiljno pripremaju za predstojeći nastup na EXIT festivalu, pokazali su izbacivši bonus traku "To Another World", koja predstavlja obradu pjesme "Let na drugi svijet" popularnog ex- Yu metal sastava Divlje jagode.

Frontmen Olof napisao je tekst pjesme na muziku "Jagoda" i rekao da se nada pozitivnoj reakciji domaće publike.

Poslušajte pjesmu!

Izvor: YouTube/evilelvis333

Pravi metal i rokenrol praznik očekuje se ove godine na EXIT festivalu od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, jer među drugim imenima ovogodišnjeg festivala jesu i The Cure,Greta Van Fleet, Philip H. Anselmo & The Illegals i Tarja Turunen, a čuveni Explosive Stage, situiran u rovovima Tvrđave, biće pravo poprište fanova tvrđeg zvuka EXIT festivala, te će se švedski Enforcer naći rame uz rame sa žestokim sastavima kao što su Peter and the Test Tube Babies, Arcturus, Entombed A.D, Total Chaos, Booze &Glory, Soilwork, Whitechapel, Das Ich i mnogi drugi.

Sve vijesti