Potvrđeno: 007 će se voziti u modelu koji mu i priliči

Autor:

Aston Martin DBS Superleggera će biti pokretan tvin-turbo V12 motorom, koji iz 5,2 litra zapremine, izvlači 725 konjskih snaga uz masivni obrtni moment od 900 Nm.

Potvrđeno: 007 će se voziti u modelu koji mu i priliči Foto: promo/Aston Martin

Iako je bilo priče da će novi Džejms Bondov automobil u nastavku sage o najpoznatijem tajnom agentu biti električan, ove ipak nije obistinilo.

Naime, bilo je reči da će novi OHMSS (On Her Majesty’s Secret Service – na tajnom zadatku Njenog visočanstva) automobili biti Aston Martin Rapid E, pa čak i neki drugi automobili, poput Jaguara I-Pace.

Bond je "izabrao" model koji više odgovora tajnom agentu, a to je Aston Martin DBS Superleggera. Model je ofarban u maslinasto zelenu boju, koja je već bila iskorišćena pre tačno 50 godina Aston Martinu DBS, koji je takođe Bond vozio.

Novi DBS se odlikuje "agresivnom elegancijom", koja je postala zaštitni znak modela ove britanske kompanije. Prednjim delom dominira ogromna rešetka hladnjaka. Tu su i 21-inčne posebne OHMSS felne.

Glavna stavka je smeštena ispod haube. Tamo se nalazi i tvin-turbo V12 agregat, koji iz 5,2 litra zapremine, izvlači 725 konjskih snaga uz masivni obrtni moment od 900 Nm. Proizvođač je saopštio da je zvuk motora biti posebno izražen u trkačkim modovima.

Sve ovo garantuje da ćemo i u jubilarnom 25. filmu o agentu 007 dobiti odlične scene jurnjave sa pravim zvukom motora, a ne kao u poslednjim Osvetnicima.

Unutrašnjost će se odlikovati sedištima presvučenim crnom kožom, dok će ostatak enterijera dobiti presvlaku od alkantare, uz naravno "sportske" štepove crvene boje. Za audio sistem je izabran Bang & Olufsen Beosound ozvučenje.

Pored Bonda, Aston Martin će voziti i još 49 najbržih "smrtnika" i to po ceni od tačno 300.007 funti (oko 340.000 evra). Prodaja počinje krajem godine.

Izvor: YouTube/Aston Martin

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Tagovi:
Sve vijesti